Successos

Estafa 220.000 euros a un ancià amb ardits de dona

La policia local d'Olot deté una dona i un home acusats d'haver buidat els comptes d'un octogenari que viu sol

La víctima ha denunciat el cas després d'un any i mig de fer-los entregues

L'astúcia d'una dona i la ingenuïtat d'un octogenari d'Olot han acabat amb l'home arruïnat i ella detinguda per estafa. La policia local d'Olot va detenir dilluns Antonia Ramona Rivera Villarino, de 48 anys, i Josep Climent Prat, sospitosos d'haver estafat 220.000 euros a un octogenari que els ha anat fent entregues de diners durant el darrer any i mig atenent a les peticions d'auxili monetari que li anava fent Rivera Villarino per motius diversos, com ara respondre a multes, reclamacions d'Hisenda, desnonaments...

L'afer que ha acabat amb l'octogenari –que viu sol– arruïnat va començar, segons relata ell mateix, un mal dia que va patir un vessament a l'ull i, com que no hi veia bé, no va poder agafar el cotxe. Pel carrer va sentir una dona que el cridava. La va conèixer per la veu. Era l'Antonia, un dona que coneixia de La Cordobesa, un popular bar bordell del centre d'Olot ara ja tancat. “Feia vint anys que no la veia. La recordava de La Cordobesa, de quan ella era molt jove”, afirma l'ancià. El cas és que aquell primer dia, la dona ja li va demanar diners. Li va dir que no en tenia ni per menjar i beure. El primer cop van ser pocs diners. La va trobar altre cop i en aquella ocasió li va dir que s'havia fet mal i que necessitava diners per a despeses mèdiques i de farmàcia. I les peticions van anar in crescendo i les quantitats que demanava, encara més. Les excuses van anar variant. En alguna ocasió li deia que tenia problemes amb la policia i havia de pagar una multa. En altres ocasions la imperiosa necessitat que proclamava era per un deute amb Hisenda, per un problema amb el jutjat o per pagar l'habitatge per evitar un desnonament... I, de mica en mica, l'octogenari va acabar sense fons als seus comptes al Banco Popular i a La Caixa. “Per mi que és que em van donar alguna cosa”, lamenta ara la víctima, que assegura que, malgrat els seus antecedents com a prostituta, la dona mai li va oferir sexe a canvi dels diners. “Em deia que me'ls tornaria. Que em donaria 70.000 de cop i la resta a terminis quan es jubilés”, afirma.

Tret de les dues primeres trobades, l'home, segons relata, no es trobava personalment amb Antonia Ramona Rivera Villarino. Ella li trucava contínuament a casa i li exposava la necessitat que tenia i els diners que volia. Després, relata, trucava una dona que es feia anomenar Maria (la víctima assegura que la veu no era la de Antonia) i que deia que era empleada del banc, que l'instava a fer la retirada de diners. Ell anava a retirar els diners i llavors trucava a l'Antonia, li deia que ja els tenia i llavors els passava a recollir en un cotxe Josep Climent Prat, de 62 anys, un home que ara comparteix habitatge amb Rivera Villarino. Aquesta operació es va anar repetint fins fa uns dies. Al migdia la dona li va demanar 800 euros. No els tenia. Al final n'hi va demanar 3.000. Tampoc els tenia, i llavors l'home va intentar complir amb el requeriment: va provar de demanar un crèdit. Va ser llavors que l'empleat del Banco Popular li va dir que no podia ser i que, en vista de l'estat dels seus comptes, potser era millor que avisés la policia, perquè el devien haver estafat. I va ser llavors quan una agent de la Policia Municipal va agafar les regnes de la investigació i va acabar identificant i detenint Antonia Ramona Rivera i Josep Climent. Després de la detenció, Antonia li ha tornat a trucar. “Em va dir que jo havia parat una trampa a en Josep”, en referència al fet que el xofer va ser arrestat quan anava a recollir una nova entrega, quan la policia ja l'esperava. Els dos sospitosos d'estafa van declarar ahir al jutjat i ara la investigació continua per lligar tots els caps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia