Successos

Judici contra dos acusats de cultivar marihuana a Capmany

La fiscalia demana penes de fins a quatre anys i mig de presó per als dos presumptes responsables d'una plantació de marihuana que va ser descoberta en una casa de Capmany. Segons consta en l'escrit de conclusions provisionals del ministeri públic, la policia va escorcollar la finca el 23 de gener del 2013. En el terreny van localitzar un jove de nacionalitat senegalesa que se sospita que s'encarregava de cultivar i vigilar la plantació. El noi realitzava aquestes tasques seguint les ordres d'un home originari d'Itàlia, que és qui havia llogat el domicili als seus amos. A l'interior de la propietat, els agents hi van interceptar 1.617 plantes de marihuana, així com el material necessari per al seu creixement. En la primera nau a la qual van accedir, els efectius van decomissar 802 plantes en estat de floració, les quals mesuraven entre 50 i 60 centímetres d'alçària. També hi van desmantellar 88 focus, sis termòmetres per mesurar la humitat, cinc aparells d'aire condicionat i sis extractors. En una segona nau, que estava dividida en tres habitacions, hi havia 322 plantes de marihuana, 25 focus amb bombetes de 600 watts, un extractor i un termòmetre. I, en la inspecció d'una altra cambra, els investigadors hi van descobrir 273 plantes, 25 focus, un extractor i un termòmetre.

Ja a l'exterior, van trobar 103 transformadors, dos extractors i tres aparells d'aire condicionat; i en el pati interior de la masia hi havia dotze plantes, amb un pes en el seu conjunt de 21,400 quilograms i un valor al mercat il·lícit de 1.067 euros. Al costat de les plantes, en aquest pati també hi havia 14 focus, 14 plàstics reflectors, un espai on penjaven la droga que havien assecat i tota la infraestructura per regar i ventilar el cultiu. En global, les plantes tenien un pes de 151 quilos i un valor d'entre 8.295 i 33.183 euros, depenent de la seva maduració.

Els dos suposats responsables del cultiu van ser detinguts per un delicte de tràfic de drogues. El fiscal sol·licita quatre anys i mig de presó i una multa de 30.000 euros per a l'home que va llogar l'immoble, i quatre anys de presó i una multa de 20.000 euros per al seu còmplice. El judici pel cas se celebrarà a l'Audiència de Girona el proper 17 de setembre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia