Successos

Troben viva en una barraca la dona de la Bisbal perduda fa quatre dies

Mercedes Gutiérrez estava afeblida i deshidratada, però no estava ferida, i ara s'investiga on ha estat aquests dies que ha estat fora de casa

Mercedes Gutierrez Ojedala, la veïna de la Bisbal de 47 anys que els seus familiars havien perdut de vista dijous passat, va ser localitzada ahir, sana i estàlvia, tot i que afeblida i deshidratada, en una barraca mig derruïda a la zona de la carretera de la Ganga, a la Bisbal mateix.

Els serveis d'emergència van traslladar-la fins a l'hospital de Palamós per tal de fer-li una revisió mèdica per descartar que tingués lesions o afeccions. Tot i que es pressuposa que Mercedes Gutiérrez ja havia protagonitzat alguna altra escapada similar, no ha passat tot el temps en la barraca on se la va trobar. Els Mossos compten prendre-li declaració per intentar aclarir què va fer i on va estar els dies que va estar desapareguda.

La dona, que actualment s'estava a casa de la seva mare, va anar-se'n dijous i no hi va tornar. L'endemà, una germana va alertar emergències, i es van mobilitzar els equips de rescat, que van fer batudes per la zona de la Bisbal per intentar trobar-la. Tot i que pensaven que se n'havia anat voluntàriament com havia fet altres vegades, els familiars estaven alarmats, ja que normalment tornava passades poques hores. Per això van repartir cartells amb les dades de la desapareguda i van fer una crida pels mitjans de comunicació i les xarxes socials en què demanaven que si algú la veia o l'havia vist es posés en contacte amb els Mossos o amb el telèfon d'emergències 112. Durant els dies que ha estat desapareguda, els Mossos, els policies locals de la Bisbal, els Bombers i molts voluntaris, amics i familiars de la dona, es van mobilitzar per rastrejar la Bisbal i els voltants fins que l'han trobada.

LA XIFRA

47
anys
té Mercedes Ojeda, la veïna de la Bisbal que havia desaparegut i que ahir va ser localitzada.

LA DATA

29.10.15
Mercedes Ojeda
va anar-se'n de casa de la seva mare i ja no hi va tornar.

El boletaire de Banyoles encara és a l'UCI

Miquel Poch Aurich, el boletaire de 69 anys que va sobreviure fins a la sisena nit al ras i ferit en un torrent de l'Alt Garrotxa, continua ingressat a l'UCI de l'hospital Josep Trueta i la seva evolució és bona. Però les ferides que li afecten les costelles fan necessària la sedació i que continuï a l'UCI perquè la curació és lenta, segons van explicar ahir fonts de la família, que es mostren optimistes i satisfets per les cures i les atencions mèdiques. Miquel Poch, que va ingressar a l'UCI el 21 d'octubre, va viure un autèntic calvari perdut al bosc fins que els seus fills el van trobar i els Bombers el van rescatar. El dijous dia 15, Poch va anar amb un company a mirar si es feien bolets a la zona de Sales de Llierca i no va saber trobar el lloc on tenien el cotxe. El darrer cop que es va comunicar amb el company per telèfon li va dir que penjava perquè gairebé no tenia bateria. El company el va cridar, va fer llums i va tocar el clàxon del cotxe, però es va fer fosc i no va tenir resposta de Poch, que havia caigut i quedat encaixat al torrent sec. El mateix dia a la nit es van mobilitzar els serveis d'emergència i la família i amics van començar la recerca. Els equips d'emergència la van allargar fins al dilluns dia 19, però llavors es van retirar perquè no n'havien trobat cap rastre. La família va continuar buscant. L'endemà, dimarts, els dos fills de Poch van sentir una remor i van decidir alertar els Bombers, que van tornar a pujar de nit, van recórrer el torrent de pujada i hi van trobar Poch, que havia sobreviscut tot i que no tenia menjar ni beure.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia