Successos

L'aplec d'Esclet omple l'ermita de Can Vilabella

Unes mil persones participen a l'aplec de Sant Vicenç de Cassà de la Selva, organitzat per la Colla Excursionista

La marxa de bicicletes enceta la programació, amb concursos, sardanes i molt més

Un cop a l'any, l'ermita de Sant Vicenç d'Esclet –adossada a can Vilabella– queda atapeïda d'ambient amb l'arribada d'una nova edició de l'aplec de Sant Vicenç, recuperat fa uns trenta anys per la Colla Excursionista Cassanenca després d'algunes edicions sense fer-se. Si el temps hi acompanya, unes mil persones passaran diumenge pels paratges d'Esclet atrets per la llarga programació festiva que ofereix la celebració, que comença a les vuit del matí amb la marxa de bicicletes i, una hora després, la marxa a peu infantil. Un cop s'arriba a l'ermita es pot disfrutar de les activitats habituals de la diada, com són el torneig de petanca, les diferents audicions de sardanes amb la Principal de Cassà i la missa presidida per Enric Plantés i acompanyada per la coral Bell Ressò. També hi haurà dinar de germanor (cal portar-se el menjar) amb focs preparats per escalfar-se si fa fred. Una de les activitats més esperades són els concursos. Hi ha el de coques casolanes, fetes amb ingredients lliures i on es valora el gust i presentació; el de truites, que caldrà fer allà mateix, i el de cargols cuinats. Durant el dia també hi haurà passejada de ponis a càrrec de l'hípica de Cassà Can Comas i es farà el sorteig de dues paneres de marisc. Hi haurà servei de bar durant tot el dia i algunes parades artesanes, que oferiran els seus productes, com mel o cervesa.

Dades d'interès

Dia: 24 de gener.

Horari: 8.00 h, recorregut amb BTT (costa 3 euros amb esmorzar inclòs). 9.00 h, caminada infantil. Sortides de l'Estació. 9.30 h, torneig de petanca. 11.30 h, sardanes. 12.00 h, missa. 12.30 h, sardanes. Dinar de germanor i concursos.

Servei de bar.

Més informació: www.lacolla.cat

Altres festes

Alguns pobles que també celebren festa major en honor a sant Vicenç aquest cap de setmana són Maià de Montcal (Garrotxa), Viladasens (Gironès), Espinelves (Osona) i Vilamalla (Alt Empordà).

També jornades gastronòmiques de la carxofa

A més de la festa cassanenca, els aficionats a la carxofa poden disfrutar d'aquest producte a les jornades gastronòmiques i dels tastets del mercat que tindran lloc del 22 al 24 de gener a Cassà de la Selva. Aquests dies, una desena d'establiments locals oferiran plats cuinats amb carxofes en diferents menús, ideals per descobrir la cuina amb una de les hortalisses més apreciades a la cuina mediterrània. A més, coincidint amb el mercat setmanal, quatre establiments locals se situaran dissabte en unes carpes al passeig Vilaret i oferiran tastets al voltant de la carxofa, el producte d'aquest mes –les jornades gastronòmiques i els tastets del mercat tenen lloc un cap de setmana de cada mes i en cada ocasió es treballa un producte de temporada o típic del municipi–. Tota la informació a www.cassa.cat/jornadesgastronomiques



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia