Cinc anys i mig de presó per als lladres que s'amagaven en un bosc del Baix Camp

Els atribueixen la comissió de 72 robatoris, sobretot en pobles de les demarcacions de Tarragona i Lleida

Un dels successos més impactants que va tenir lloc a les comarques tarragonines durant el 2006 va ser la desarticulació d'un grup de delinqüents, de nacionalitat romanesa, que residien com a guerrillers enmig d'una zona boscosa del terme municipal de Maspujols. Després de ser detinguts, els membres de la banda van ingressar el 29 de maig d'aquell any en presó provisional i aquest mes han estat jutjats. Durant la sessió oral, en la qual es va arribar a una conformitat entre les parts, els processats van acceptar penes que van entre els 4 anys i mig i els 5 anys i mig de presó com a autors dels delictes de tinença il·lícita d'armes, resistència als agents de l'autoritat, robatori continuat i per diverses faltes de lesions.

Segons consta en la sentència, els arrestats es van instal·lar al Camp a final del 2005 amb l'objectiu de dur a terme delictes contra el patrimoni, que es van centrar en les demarcacions de Tarragona i Lleida. Per poder executar els seus plans, actuaven habitualment en grups de quatre persones, mentre que la resta es quedava a la zona on vivien fent tasques de vigilància de la mercaderia robada. També, com a procediment comú, delinquien en municipis petits situats en indrets muntanyosos i que comptaven amb poques vies de comunicació i presència policial. Per poder-hi arribar, robaven un vehicle i, com a fet curiós, en ocasions utilitzaven tant aparells walkie-talkie com telèfons mòbils per mantenir en tot moment la comunicació entre ells. I, una vegada tornaven cap la mena de campament on s'havien instal·lat, empaquetaven els objectes sostrets per enviar-los al seu país d'origen.

Lesions a diversos agents

A partir de la investigació policial i de les intervencions telefòniques acordades pel jutjat de primera instància i instrucció número 1 de Gandesa, el 25 de maig de 2006 els efectius de la Guàrdia Civil van descobrir el lloc on s'havien establert els acusats, així com l'amagatall on ocultaven els objectes que s'apropiaven. L'indret estava situat entre les poblacions de Maspujols i les Borges del Camp, mentre que la zona on deixaven el material que aconseguien era un túnel situat a sota d'una via fèrria del terme de les Borges del Camp.

El dia següent, al matí, els investigadors van detenir cinc dels integrants d'aquesta banda, mentre que el sisè component es va aconseguir escapar, si bé va ser enxampat al cap de tres dies a Reus. En el moment de l'arrest, els sospitosos van oferir una gran resistència, la qual cosa va provocar que set guàrdies civils patissin lesions. Paral·lelament, es va fer el registre de l'amagatall, on es van comissar diverses armes, com una escopeta i una carabina que havien robat al propietari d'un immoble d'Ulldemolins (Priorat).

Llarga llista de delictes

En poc més de mig any, aquesta banda va protagonitzar ni més ni menys que 72 robatoris en habitatges, entitats bancàries, comerços i vehicles. El primer de tots va tenir lloc la matinada del 29 de novembre del 2005 en una entitat bancària d'Horta de Sant Joan (Terra Alta), on van trencar el pany de la porta, van tallar la línia de telèfon, van destruir la instal·lació de l'alarma amb un bufador, van tallar els cables de les càmeres de seguretat i van arrencar la caixa forta, de la qual es van apoderar de 47.523 euros.

Després d'una alta activitat delictiva, els darrers robatoris dels quals se'ls responsabilitza van succeir la matinada del 25 de maig del 2006, així com la del 26. En el primer, van trencar la finestra d'un vehicle estacionat al carrer Pintor Fortuny de Vilallonga del Camp (Tarragonès), d'on es van endur un portacedés i un navegador GPS; A més a més, en l'últim robatori van aconseguir accedir a l'interior d'un l'immoble de Vinyols i els Arcs (Baix Camp), en què van robar una motoserra, un làser, una clau anglesa, un total d'onze camisetes i una vaixella.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.