Successos

Episodi de neu molt moderat a les comarques gironines

Queden emblanquinats punts de la Cerdanya, el Ripollès i l'Alta Garrotxa

L'esquí, garantit fins Setmana Santa

Un canvi meteorològic brusc es va deixar notar ahir arreu de Catalunya. Aquest gir en el temps en forma de pluja, neu, vent i fred va ser menys intens a les comarques gironines que en altres punts del país, com ara en nombroses poblacions de Lleida i l'interior de Tarragona. La nevada va passar aquí de manera més tímida i acotada, tenint en compte que l'emblanquinada es va focalitzar en zones de la Cerdanya, l'Alta Garrotxa i el Ripollès. Van quedar enfarinats, majoritàriament, municipis i paratges on ja estan habituats a la caiguda de neu durant l'hivern, sense que les volves arribessin a cotes inferiors als 800 metres. Sí que van fer acte de presència, entre altres, a Toses –i a la collada–, a Molló, Camprodon, Planoles i Gombrèn. Part d'aquestes precipitacions, per tant, es van registrar en diversos indrets de la vall de Camprodon i a la de Ribes de Freser. També va caure aiguaneu a Sant Hilari Sacalm, hi va haver una calabruixada a Breda i, de matinada, una calamarsada a Cadaqués.

Aquesta estampa blanca era molt esperada i ha estat significativa principalment per a les estacions d'esquí del Pirineu gironí i lleidatà, que estan esperançades i amb bones sensacions. Les cinc estacions d'esquí de la demarcació de Girona, repartides entre el Ripollès i la Cerdanya, van rebre fins ahir al migdia entre 10 i 25 centímetres de neu nova. Són xifres que es veuen amb bons ulls des del sector perquè permetran millorar la qualitat de la neu i garantir la temporada fins a Setmana Santa. Vallter 2000, situada a Setcases, va ser una de les més afortunades, amb 21 cm de neu a cotes baixes i 25 a les zones altes. “Esperem que durant el vespre i la nit rebem 20 o 30 cm més”, comentava el director, Enric Serra, qui es va mostrar satisfet, si bé fins i tot esperava que la nevada de divendres a dissabte encara fos més important. “Hem tingut una afluència de gent limitada, ja que estaven una mica espantats pel que podria passar, però aquesta neu ens fa pensar que viurem un període millor que el que hem tingut fins ara i encarem amb ganes la Setmana Santa”, va afirmar. Pel que fa a la Molina, es van acumular uns 15 cm de neu verge i al migdia encara continuava la pertorbació amb força. “Això ens permetrà obrir el 100% del domini esquiable properament perquè, amb la manca de neu que teníem, només estava en servei el 50%”, va detallar la responsable de comunicació i premsa, Marta Viver.

Aquest episodi també va beneficiar la Masella, amb 20 cm de neu per estrenar a les cotes altes i 12 a les baixes, i la vall de Núria es va despertar emblanquinada amb gruixos d'un pam i els equipaments i el cremallera van operar sense incidències. Paral·lelament, a l'estació d'esquí nòrdic de Guils Fontanera ahir encara no van reobrir perquè només hi havia 10 cm de neu recent. No obstant això, el circuit de raquetes funcionava amb normalitat i esperaven poder tornar a rebre esquiadors avui.

Més informació

a la pàgina 37.

LA XIFRA

97
km/h és la velocitat a què va bufar el vent de component est
a Portbou, 68 a Sant Pere Pescador i 65 a Roses.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia