Successos

Vuit anys de presó per a l'acusat d'instigar un assalt en una casa de Vila-sacra

Va informar dos companys que sabia un domicili on hi havia diners i objectes de valor

Se li prohibeix aproximar-se a menys de 200 metres de les víctimes

L'Audiència de Girona ha condemnat a vuit anys de presó Jordi Riera Bosch per haver encarregat a dos ciutadans pakistanesos que robessin en una casa de Vila-sacra, el 19 d'abril del 2012. L'acusat és un exconstructor de 68 anys, originari de Sant Joan de les Abadesses. Segons es declara provat en la sentència, Riera es va adreçar, junt amb Ehsan Ulhaq i Mudassar Chaudhry, a un domicili del carrer Figueres, on residia un matrimoni. S'hi van dirigir amb el vehicle de l'exconstructor, que va estacionar prop de l'immoble. En la resolució judicial s'indica que Riera va ser qui va informar els seus còmplices que a l'habitatge hi havia diners i objectes de valor i tots tres es van posar d'acord per sostreure-ho. Quan van entrar a la finca, Chaudhry duia un tornavís i Ulhaq, un matxet, que li havia proporcionat Riera. Els dos homes van irrompre, a través d'una porta que estava oberta, a un pati situat a la part del darrera de la casa, el qual donava a la zona d'accés al garatge. Allí hi havia la propietària, que va començar a cridar en veure els intrusos. Ulhaq va posar la mà a la boca de la dona per tal que callés, la va arrossegar fins a l'interior del pàrquing i li va fer un tall de 9 cm al coll amb el matxet, que li va causar unes lesions que van tardar 15 dies a curar-se-li.

En l'instant que va arribar el seu marit, Chaudhry el va empènyer, el va tirar al terra i el va intimidar amb un tornavís. Mentre els assaltants s'enfrontaven als propietaris, Riera també va entrar al garatge per assegurar-se que el pla es desenvolupés amb èxit. Un veí, però, es va adonar que passava alguna cosa, va sorprendre els lladres i Riera va alertar els seus còmplices per fugir. Tots tres van marxar novament amb el cotxe de Riera, i sense obtenir cap botí.

Durant la instrucció, Ulhaq va reconèixer que havia estat l'exconstructor qui els havia dit que sabia un habitatge on podien robar, i el mateix Riera va admetre que s'havia imaginat que els seus acompanyants li donarien part dels efectes que s'emportessin. Per aquests fets, el fiscal requeria dotze anys de presó per als tres acusats. Tant Ulhaq com Chaudhry van ser jutjats el 14 de gener, quan van confessar haver comès l'assalt i van acceptar set anys, un mes i quinze dies de presó. En aquella ocasió Riera no va acudir al judici perquè no li va arribar la citació on se li notificava la data de la vista. Per això va ser jutjat posteriorment ell sol, el 8 de març. El tribunal li ha imposat cinc anys de presó per un delicte d'intent d'homicidi, tres anys de presó per un robatori amb violència en casa habitada amb ús d'instrument perillós en grau de temptativa i una multa de 90 euros per una falta de lesions. També se li impedeix aproximar-se a menys de 200 metres dels denunciants durant deu anys, així com residir i accedir a Vila-sacra. I, en concepte de responsabilitat civil, haurà d'indemnitzar amb 300 euros l'amo de l'immoble i amb 15.880 l'esposa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia