Successos

Envestida mortal a la carretera N-II

Cinc joves de l'Estat francès moren en impactar a Pont de Molins amb un altre cotxe, en el qual van perdre la vida dos veïns de Figueres

El conductor francès anava a gran velocitat i sis de les víctimes no portaven cinturó

Un dantesc accident de trànsit es va originar ahir a l'N-II, al seu pas per Pont de Molins, on van perdre la vida set dels vuit ocupants de dos vehicles, que van col·lidir lateralment. La investigació indica que la conducció a una velocitat excessiva d'un dels cotxes implicats en el xoc va ser la causa del fatídic sinistre. Els fets es van desencadenar quan faltaven pocs minuts per a dos quarts de set del matí, al punt quilomètric 763. A l'automòbil que hauria provocat la forta topada, hi anaven cinc joves residents a l'Estat francès, d'entre 19 i 22 anys, els quals van resultar tots morts. Viatjaven en sentit Figueres amb un Volkswagen Golf, amb plaques de matrícula francesa, i cap d'ells portava el cinturó de seguretat. El conductor d'aquest turisme va perdre el control, va envair el carril contrari i va envestir un Dacia Sandero amb matrícula espanyola que circulava en direcció nord i que, en el seu cas, no va poder fer res per repel·lir el brutal i inesperat impacte que va rebre. Al Dacia, hi anaven tres veïns de Figueres que es dirigien a treballar en un restaurant del Pertús. L'únic d'ells que va sobreviure va ser el conductor, mentre que van morir l'acompanyant del davant i l'home que viatjava a la part posterior. El xòfer va quedar ferit greu i va ser intervingut d'urgència a l'hospital Trueta, on va quedar ingressat a l'UCI. Tant el conductor com el copilot duien el cinturó, mentre que el company dels seients del darrere tampoc el portava cordat.

Un dels cinc nois morts del cotxe amb matrícula francesa tenia 19 anys, era d'origen tunisià i habitava a Tolosa. Un altre vivia a Perpinyà, tenia 21 anys i era de nacionalitat francesa. També van perdre la vida dos germans de Carcassona de 20 i 22 anys que havien nascut al Marroc, si bé disposaven de la targeta de residència a l'Estat francès, mentre que el conductor del Golf vivia a Perpinyà, tenia 22 anys i era de nacionalitat francesa. A banda, una de les víctimes mortals del Dacia era un veí de Figueres, de nom Jesús, de 38 anys i de nacionalitat colombiana. El seu company de feina que també va perdre la vida residia a la mateixa ciutat, tenia 31 anys i era de nacionalitat marroquina. I el conductor ferit és Pedro Parcero, un veí de la capital de l'Alt Empordà de 34 anys. Atès que la tragèdia ha tocat de prop Figueres, l'alcaldessa, Marta Felip, va decretar dos dies de dol oficial a partir d'avui, i dilluns a les dotze del migdia es farà un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament.

Via conflictiva

El conseller d'Interior, Jordi Jané, va qualificar de “molt conflictiva” l'N-II, tot i que va matisar que, al punt concret on es va registrar el sinistre, no es té constància que s'hi hagin produït altres accidents greus. Es tracta d'una carretera bastant estreta i amb un únic carril per sentit, i el projecte de desdoblament del tram nord està aparcat des de fa més de vint anys per Foment. Sumat a aquestes circumstàncies i al fet que la calçada estava molla per la pluja, la investigació dels Mossos d'Esquadra apunta que el conductor del Golf, amb matrícula DP-671-KV, circulava a gran velocitat. Els joves es van accidentar després de fer un revolt a la dreta. El conductor hauria realitzat llavors un cop de volant cap a l'esquerra, el cotxe va sortir derrapant, va anar a parar al carril contrari, va estar gairebé a punt de fer una volta de campana i va xocar lateralment amb el Dacia, que pujava, amb matrícula 8497-JHB.

Gran suma de diners

Els agents van detectar una notòria olor d'alcohol dins del vehicle francès i s'hi van localitzar quantitats importants de diners. Un dels cinc joves duia un feix amb 5.260 euros, i entre la resta en portaven almenys entre 2.000 i 3.000 més. S'investiga l'origen dels diners, per quin motiu duien una xifra tan alta i on es dirigien –no hi ha indicis que el Golf anés a gran velocitat perquè fugís–. Circulaven de manera tan imprudent que un altre conductor ja els va haver d'esquivar instants abans del terrible xoc. Els cadàvers de les set víctimes van ser traslladats a l'Institut de Medicina Legal de Girona per tal que els practiquessin l'autòpsia, que revelarà si el conductor del Golf havia consumit alcohol o estupefaents, i la Generalitat va dur a terme els contactes amb els consolats dels països de les víctimes per a les repatriacions dels cossos.

LES FRASES

El turisme que circulava en sentit sud va impactar d'una manera brutal contra el que es dirigia al Pertús
Els cinc joves francesos portaven feixos de diners, en un dels quals hi havia més de cinc mil euros
Jordi Jané
conseller d'interior
Hem decretat dos dies de dol i dilluns es farà un minut de silenci a la plaça de l'Ajuntament de Figueres
Es tracta d'un punt negre; un tram de carretera bastant estret i amb un únic carril per sentit
Marta Felip
alcaldessa de figueres


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia