Successos

Cau una banda que cultivava droga per vendre-la a França

Els Mossos i la Guàrdia Civil feia un any que seguien la pista al grup, a les comarques de Lleida i al País Valencià

La principal actuació se centra al Poal però, en total, la policia ha fet unes vint detencions

Un any d'investigació policial per descobrir una banda dedicada al tràfic de drogues a Lleida i al País Valencià va desencadenar ahir un seguit d'entrades i escorcolls a diferents domicilis de les comarques lleidatanes. Els agents es van desplegar al Poal, Alcoletge, Bellvís, Vilanova de Bellpuig i Linyola en el marc d'una operació batejada com a Maduixot i que estava coordinada de manera conjunta pels Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil. Dos homes i una dona van ser detinguts al Poal, en una casa situada al número 29 de l'avinguda Catalunya, i almenys una altra persona va ser detinguda a Alcoletge. En total van fer-se una vintena de detencions, la majoria al Pla d'Urgell i al Segrià. Els detinguts són sospitosos de traficar amb marihuana, cultivar-la a Lleida i transportar-la a França.

La policia va començar a fer els escorcolls a les sis de la matinada, i a la casa del Poal, on suposadament residia un dels capitostos de la banda, hi van intervenir drogues i una gran quantitat de ganivets de grans dimensions i armes blanques.

El cas està sota secret de sumari. No obstant això, sí que ha transcendit que les detencions i els escorcolls d'aquest dimecres són fruit d'una investigació iniciada fa un any a Sagunt, al País Valencià. Els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Civil van començar investigacions paral·leles i, posteriorment, van decidir coordinar-se per seguir de prop, tant a Lleida com a Sagunt, els moviments que feia la banda.

Al Poal, petit municipi de poc més de 600 habitants, és on els cossos policials van desenvolupar ahir la major part del treball. S'hi van traslladar abans de les sis de la matinada i durant hores van estar escorcollant la casa del número 29 de l'avinguda Catalunya.

L'ACN recollia que, durant bona part del matí, una furgoneta de la brigada mòbil dels Mossos d'Esquadra (una de les unitats d'elit del cos) i un cotxe patrulla van romandre aparcats davant la porta del jardí i en reiterades ocasions es va poder veure els agents entrant i sortint del domicili, la porta principal del qual es podia apreciar que havia estat esbotzada.

Cap a les onze van presentar-se a la casa els efectius de la patrulla canina, que amb l'ajuda d'un gos van estar rastrejant els voltants de la casa, el jardí, un cotxe que hi havia aparcat a l'exterior i també l'interior de l'habitatge. No va ser fins passat el migdia que la policia va procedir a treure els detinguts. Primer els dos homes, que van ser traslladats en un mateix cotxe patrulla. Tot seguit, els agents van començar a treure caixes plenes d'armes blanques, principalment matxets de grans dimensions i sabres antics. En total van treure cinc caixes plenes d'aquestes armes i després van retirar, també de dins la casa, un sac blau ple de bosses que contenien cabdells de marihuana.

Els Mossos van endur-se el cotxe que hi havia aparcat al jardí de la casa dels detinguts i per acabar l'actuació van emportar-se custodiat el tercer detingut: una dona.

Pels volts de la una del migdia els agents van donar per finalitzada l'actuació i van precintar l'accés al domicili.

El desplegament policial va generar expectació entre els veïns del poble. L'operació va completar-se amb una vintena d'escorcolls i detencions a domicilis del Pla d'Urgell i el Segrià.

LA XIFRA

29
de l'avinguda Catalunya del Poal. En aquesta casa d'aquest petit municipi és on residia el presumpte líder de la banda.

Escorcolls a Lleida per atrapar un grup internacional

La policia espanyola ha desarticulat una organització criminal especialitzada en la introducció i comercialització de substàncies estupefaents a Saragossa i Catalunya. Es van efectuar registres a Saragossa, Barcelona, Lleida, Sant Feliu de Llobregat, Ripollet (Vallès Occidental), Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat), Sant Adrià de Besòs (Barcelonès), Cerdanyola del Vallès (Vallès Occidental) i Sabadell, en el marc de l'operació Picapedra. En total, s'han detingut 29 persones, de les quals 19 es troben a la presó de manera preventiva, i s'han comissat cinc quilos de cocaïna, 236 grams d'heroïna, 2,3 quilos de marihuana i 37.000 euros en efectiu, així com catorze quilos de substància adulterant, diverses armes de foc, munició, una flota de vuit vehicles, premses mecàniques per a la compactació de la droga, múltiples balances de precisió, batedores, envasadores i diversos efectes per a l'elaboració, adulteració i distribució de la substància estupefaent com ara filferros i plàstics.

Les investigacions es van iniciar el mes de setembre passat quan es va detectar la presència d'un grup criminal organitzat, integrat per persones de nacionalitat colombiana, amb base a Saragossa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia