Successos

Comís de més de mil plantes de marihuana a l'Alt Empordà

Un noi en tenia 651 en un pis del carrer Major de Figueres

Nou pla policial antidroga al sector oest de la ciutat

Els Mossos d'Esquadra van dur a terme, entre els dies 11 i 19 d'abril, diversos dispositius a l'Alt Empordà, orientats a combatre el cultiu i el tràfic de droga. L'operatiu policial s'emmarca en un nou pla que pretén lluitar contra aquesta problemàtica i que vol millorar la seguretat i la convivència al sector oest de Figueres, on hi ha els barris de Sant Joan, del Bon Pastor i del Culubret. La primera actuació es va efectuar dilluns de la setmana passada. Els agents van escorcollar dos domicilis del carrer Ramón y Cajal, ja que tenien indicis que hi podia haver una plantació de marihuana. En un dels immobles hi van localitzar nombrosos utensilis per conrear-ne. Van intervenir tres aparells d'aire condicionat, 19 transformadors, dos extractors, un ventilador, un termòmetre, 14 bombetes de 600 watts, 16 sacs de fertilitzant i, a més, van observar que el cablejat elèctric estava manipulat. L'inquilí, de 51 anys, va ser denunciat penalment per un delicte contra la salut pública. Va quedar imputat pel mateix motiu un veí de Vilafant, de 25 anys, que estava a l'altra casa. Aquí hi van decomissar 21 bombetes, 16 portalàmpades, 17 transformadors i testos. Tan sols tres dies més tard va ser arrestat en el marc del mateix operatiu un altre noi, de 24 anys, que cultivava marihuana en un pis del carrer Major de Figueres. A l'interior hi havia 651 plantes, 25 transformadors, un extractor i 18 bombetes.

Els efectius també van arrestar el 16 d'abril dos traficants en un control muntat al quilòmetre 759 de l'N-II, a Llers. Van aturar un cotxe en què viatjaven dos veïns de Figueres, de nacionalitat nigeriana i de 26 i 36 anys, els quals transportaven 390 plantes de marihuana. Transcorregudes 24 hores, van aconseguir detenir cinc joves francesos al carrer Tramuntana de Vilafant. Anaven en dos vehicles i duien 1.135 euros i 6,4 quilos de marihuana distribuïts en bosses. A banda, a les cinc de la matinada del dia 18, els Mossos van descobrir 197 plantes de marihuana en un habitatge de la Vajol. Hi van entrar alertats per la forta olor que se sentia i van identificar l'inquilí, que també va ser denunciat. I, a les dues de la matinada de l'endemà, els membres de la unitat de trànsit van inspeccionar un turisme amb matrícula francesa que circulava per l'N-II. El van interceptar al punt quilomètric 9, a Llers. Van requerir la documentació als dos ocupants, residents a Montpeller i de 22 i 26 anys. Les portes de l'automòbil estaven manipulades i, a l'interior, hi havia ocults 2,15 kg de cabdells de marihuana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia