Successos

El fiscal eleva els càrrecs pel crim de David Bernat

El suposat assassí, Artur Segarra, podria acabar condemnat a pena de mort

La fiscalia tailandesa ha formalitzat l'acusació contra Artur Segarra, el principal sospitós del crim de David Bernat, l'enginyer natural de l'Albi que va aparèixer mort i esquarterat en un riu de Bangkok el gener passat. El fiscal manté que Artur Segarra, de 37 anys, és responsable d'assassinat, destrucció de proves, segrest i robatori. Segons va avançar ahir l'agència Efe, el presumpte assassí s'enfronta també a nou delictes més i, en cas que sigui declarat culpable, podria ser sentenciat a la pena de mort.

No obstant això, Tailàndia fa anys que no executa els presos condemnats a la pena capital i s'opta per commutar la mort per la cadena perpètua.

L'acusat està des del 8 de febrer passat detingut de manera provisional a la presó Thantasathan Piset, al nord de Bangkok, mentre les autoritats prossegueixen les indagacions.

Segons les últimes compareixences policials, els equips d'investigació van trobar rastres de sang de Bernat en una canonada del pis que Segarra tenia llogat a la capital tailandesa. Aquest detall reforça la hipòtesi que hauria estat en aquest habitatge on va tenir lloc l'assassinat i posterior esquarterament del cadàver de David Bernat.

La policia disposa de nombroses imatges en què apareixen junts Segarra i Bernat, abans de la desaparició del segon, així com captures de vídeo del sospitós comprant el material amb el qual suposadament es va cometre el crim. De la mateixa manera, també se'l veu retirant en diversos caixers els diners sostrets a la víctima.

Els investigadors no han revelat si han trobat l'arma homicida ni tampoc si han localitzat el lloc on Segarra es va desfer de les restes mortals.

Suwat Chaengyodsuk, cap de la investigació del cas, va respondre amb evasives quan va ser consultat sobre els últims avenços de la investigació.

“Tots els papers ja són a la fiscalia”, va assenyalar Suwat divendres passat.

El presumpte assassí, que va negar davant la policia la seva participació en l'assassinat encara que va admetre conèixer la víctima, tampoc no ha cooperat amb les autoritats per aclarir el cas. Segarra va ser detingut el 7 de febrer a Cambodja, país on havia fugit en saber que era perseguit per la policia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia