Successos

El jutjat de Lleida resol que la difunta enterrada a Salt no és filla del tsar

Desestima la demanda presentada per David Duaigües i apunta que no veu la semblança que el demandant pretenia demostrar que té amb Nicolau II

El jutjat de primera instància número 7 de Lleida ha desestimat la demanda d'un veí de Torres de Segre (Segrià), David Duaigües, que assegura ser descendent de l'últim tsar de Rússia, Nicolau II Alexandròvitx Romanov, i la tsarina Alexandra Fiodorovna. Després del judici, que es va celebrar el 22 d'abril, l'advocat del demandant, Sergio Hedo, assegurava als mitjans de comunicació que les proves d'ADN i fotogràfiques aportades a la vista demostraven de manera “claríssima” la filiació entre el seu client i el tsar. La fiscalia ja va dir llavors que les proves eren insuficients i ara el jutge ha sentenciat que “la poca fiabilitat de les proves juntament amb les contradiccions internes de la demanda, fa difícil que pugui prosperar la reclamació”. D'entre els raonaments que recull la resolució per desestimar la demanda hi figura que no es tracta d'una reclamació de filiació, ja que el demandant no reclama ser reconegut com a fill sinó com a besnét i que no s'aprecia la semblança que el demandant assegura que té amb els tsars.

“No és possible apreciar la semblança del demandant i els tsars a través de les fotografies aportades pel demandant, més aviat al contrari, ja que no s'assemblen”, es recull a la sentència. Duaigües defensa que la seva àvia, enterrada al cementiri de Salt, Maria Martí Juanola, era en realitat Maria Romanov, una de les filles del tsar. El jutge, però, explica en el seu escrit que no es tracta d'una reclamació de filiació sinó de besnét i afegeix que, en tot cas, s'hauria de reclamar que l'àvia del demandant fos filla dels tsars; “però això no es fa i tampoc la mare del demandant reclama ni se li reclama res”, conclou.

L'advocat de Duaigües defensava també que, entre les proves presentades, hi ha els resultats d'un laboratori argentí especialista que conclou que l'ADN de Carme Martí Juanola (mare de David Duaigües) demostra en un 99,9% que és néta del tsar. Sobre aquest informe del pèrit argentí, a la sentència es conclou que no es veu bé la signatura, ni apareix el seu nom, que no s'ha ratificat ni judicialment ni notarial i que, per tant, no és fiable ni l'autoria ni el contingut.

Des del 2002

La demanda de reclamació de filiació va ser acceptada a tràmit a Lleida el 18 de setembre de 2015. Ara el jutge ha desestimat la petició de David Duaigües, que va començar els tràmits per a aquesta reclamació als jutjats de Girona el gener del 2002. La sentència no és ferma i es pot recórrer a l'Audiència de Lleida. Tot i que després de la vista el lletrat Hedo va dir que farien recurs en cas de desestimació, ahir David Duaigües va descartar fer recurs “contra una sentència absurda”.Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.