Successos

trànsit

Un conductor begut i drogat mata una nena a Bonmatí

L'home també va envestir la mare, ferida greument, i va fugir del lloc de l'accident

Els Mossos d'Esquadra el van detenir a pocs quilòmetres, a Bescanó, i li imputen un delicte d'homicidi imprudent

Una nena de 4 anys va morir de resultes d'un atropellament mortal provocat per un conductor que anava borratxo i drogat i que després de l'accident va fugir del lloc dels fets, a Bonmatí. En l'envestida, també va resultar ferida de gravetat la seva mare. Els fets van passar ahir, pels volts de les tres de la tarda, al punt quilomètric 10,4 de la GI-532. Es tracta d'una carretera secundària que circula entre camps i un polígon industrial. L'accident es va produir a davant de la fàbrica de caramels Gerió, entre el pont sobre el Ter i la fàbrica Casademont. Pel voral de la carretera, hi passejaven la mare juntament amb els tres fills, de nacionalitat marroquina.

Els germans l'esquiven

El pare no estava en aquell moment allí perquè està treballant a Alemanya. Tot apunta que tots quatre venien d'un hort proper que tenen per allà o que, si més no, el cuiden. Just en el moment que la família passejava per allí, una furgoneta va passar a tota velocitat. Els dos germans van poder esquivar l'envestida, però no va ser el cas de la nena de 4 anys –que anava amb un patinet– i la mare, que van rebre l'impacte del vehicle. El conductor va seguir el seu camí, fugint a tota velocitat sense aturar-se a socórrer les víctimes.

Al lloc dels fets, s'hi van desplaçar efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i Mossos d'Esquadra. Malgrat rebre l'assistència dels sanitaris, malauradament la nena ja era morta per les greus ferides que li havia causat la trompada que havia rebut de la furgoneta. Pel que fa a la mare, de 54 anys, va haver de ser traslladada d'urgència a l'hospital Josep Trueta de Girona, on va ingressar en estat greu.

El troben a Bescanó

Alhora que els sanitaris atenien les víctimes, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra i policies locals de la zona van iniciar la recerca del fugitiu. Gràcies a la descripció feta pels germans, van poder enxampar-lo. Segons van explicar fonts de la investigació, el conductor, de 39 anys, va ser localitzat a pocs quilòmetres, a Bescanó. Abans, però, havia abandonat la furgoneta i havia fugit a peu. Tal com marca el protocol, i davant l'evidència que el conductor anava borratxo, el van sotmetre a la prova de l'alcohol, que va donar positiu, amb 0,53 mg/l d'aire espirat i també positiu en drogues. En vista d'aquests fets tan greus, el conductor, Àlex Abadia, veí de Bescanó i de nacionalitat espanyola, va quedar detingut pels delictes d'homicidi imprudent, conducció temerària, conducció sota els efectes de l'alcohol i drogues i lesions. L'home va quedar arrestat als calabossos dels Mossos d'Esquadra, en espera que en les pròximes hores passi a disposició judicial.

LA XIFRA

4
anys
tenia la nena que va morir ahir a la tarda a Bonmatí per l'atropellament d'un conductor que va fugir
21
persones
han mort aquest any a les comarques gironines víctimes d'accidents de trànsit


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia