Successos

Els incendis al País Valencià afecten unes 2.800 hectàrees segons les primeres estimacions

Un total de 133 mitjans aeris i terrestres treballen en les tasques d'extinció dels quatre incendis actius al País Valencià

L'incendi de Carcaixent és hores d'ara el que pitjor pronòstic presenta

Els quatre incendis actius que cremen a les comarques de l'interior del País Valencià han afectat unes 2.800 hectàrees, segons les primeres estimacions facilitades pel Centre de Coordinació d'Emergències (CCE) de la Generalitat Valenciana. L'incendi de Bolbait (Canal de Navarrés) afectaria uns 1.535 hectàrees mentre que el de Carcaixent (Ribera Alta) unes 1.224 hectàrees, el de Benifarió de les Valls (Camp de Morvedre), unes 31 hectàrees i el de Terrateig (Vall d'Albaida), 18, segons aquestes mateixes estimacions del perímetre. Segons que ha informat en roda de premsa la vicepresidenta i portaveu del govern valencià Mónica Oltra, els incendis presenten un millor pronòstic que aquest dijous. Pel que fa a l'incendi que s'ha declarat aquest divendres a Benifairó de les Valls (Camp de Morvedre), 250 alumnes del col·legi Adventista de Sagunt han estat desallotjats de manera preventiva per l'incendi declarat aquest matí. L'incendi de Terrateig (Vall d'Albaida) ha quedat controlat, segons les mateixes fonts. Un total de 133 mitjans aeris i terrestres treballen en les tasques d'extinció dels quatre incendis actius al País Valencià.

A disposició judicial

D'altra banda, el jove detingut per l'incendi a Bolbait ha passat disposició d'un jutjat de Xàtiva (Costera) després d'haver declarat davant la Guàrdia Civil, segons que ha informat el delegat del govern espanyol al País Valencià. Durant la jornada de dijous els incendis han obligat a desallotjar urbanitzacions pròximes a les flames i l'hospital privat de la Barraca d'Aigües Vives, a Carcaixent (Ribera Alta), on s'han cremat algunes cases. Segons fonts de la delegació del govern espanyol al País Valencià, unes 400 persones han estat desallotjades de les urbanitzacions de Sumacàrcer i Carcaixent, mentre que 31 pacients del centre hospitalari d'Aigües Vives varen ser traslladats als hospitals de Xàtiva (Costera), La Ribera i el 9 d'octubre (València). El fort vent de ponent, l'orografia i les elevades temperatures han afavorit l'avançament del foc a l'incendi de Carcaixent, que és hores d'ara el que pitjor pronòstic presenta, segons que ha informat el govern valencià.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia