El jutge resol que és «absurd» que els contenidors hagin de tenir mesures de seguretat

Desestimen la querella pel cas de la nena morta a la Riba

El jutge considera que «va existir un funcionament normal del servei públic», basant-se en els informes emesos per l'empresa contractista Fomento de Construcciones y Contratas S.A., i també en un altre document de l'empresa Ros Roca, fabricant del recipient, que considerava que no hi havia cap prova que acredités que el contenidor, el dia dels fets, estigués en mal estat. Segons la sentència la causa de la mort de la nena, que aleshores tenia 9 anys, s'atribueix «a la pròpia conducta de la menor, que va ficar el cap en un lloc no adequat». Tot i que un dels testimonis que va auxiliar la víctima quan ja era morta va declarar durant la vista celebrada el març passat que la tapa del contenidor era perillosa a causa del seu retrocés, el jutge ha resolt en la sentència: «Pretendre fer a l'administració responsable d'aquest sinistre (arribant a l'absurd d'obligar que uns contenidors destinats a la recollida d'escombraries tinguin mesures de seguretat per als nens) seria com fer els pares responsables del mateix (per incompliment d'un deure in vigilando, en permetre que la nena jugués al costat de la carretera sense cap mesura de seguretat.»

Els advocats que representen la família de Fàtima el-Gsimi, i que demanaven una indemnització de 140.000 euros, han presentat un recurs d'apel·lació davant el Tribunal Superior de Justícia, que ha estat admès a tràmit. «Va existir un funcionament anormal de l'administració, ja que de les declaracions dels testimonis en les diligències judicials, així com en l'acte del judici i per les fotografies que vam aportar, pot concloure's que el contenidor no es trobava en bones condicions, sinó que tenia desperfectes», argumentaven els lletrats. En el recurs també s'insisteix que «el contenidor des de l'any 2001 va deixar-se de fabricar pel fet de no disposar de mesures de seguretat». Els representants de la família de la menor consideren que «existeix un error en la valoració de la prova, ja que no es valora cap de les proves que es van aportar en l'expedient, així com les testificals practicades en l'acte de judici».

Paral·lelament, l'alcalde de la Riba, Albert Besora, troba «correcte» el veredicte. «Són contenidors estàndards que encara funcionen en alguns pobles. Va ser un desgraciat accident, però el que va fer la nena va ser una temeritat», declarava el batlle.

D'altra banda, cal recordar que al gener la televisió alemanya MDR va elaborar un reportatge al municipi de la Riba, ja que l'octubre del 2008 un nen de 10 anys va morir en les mateixes circumstàncies en un contenidor idèntic a Erfurt (Alemanya).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.