Successos

La fiscalia recorre contra l'absolució de tres urbans

L'Audiència va sentenciar que no hi ha proves de denúncia falsa

La fiscalia presentarà avui un recurs contra la sentència de l'Audiència que va absoldre tres agents de la Guàrdia Urbana de Lleida acusats d'inventar-se una agressió i denunciar falsament els propietaris d'una gasolinera. La fiscalia demanava quatre anys i mig de presó i una multa de 18.000 euros, però el tribunal va considerar que no hi havia prou proves per determinar que van mentir i, per tant, “davant del dubte de si ha existit o no l'agressió als agents, el que cal sempre és absoldre i no condemnar”, recollia la sentència, que no comparteix la fiscalia.

Els fets van passar el 20 d'abril del 2012, quan es va muntar un dispositiu de control de drogues de la policia local a l'altura del número 2 de l'avinguda de l'Exèrcit, ocupant part de les instal·lacions de la benzinera Repsol Colomé, a la sortida de Lleida cap a Alcarràs. Els absolts són un caporal i dos agents de la Guàrdia Urbana de Lleida que van ser jutjats a finals de maig. La fiscalia considerava que van redactar una denúncia falsa i que es van inventar que els propietaris de la gasolinera, pare i fill, els havien agredit. La sentència recull que hi va haver incidents però que les imatges de les càmeres de seguretat no són prou clares per determinar que els agents mentissin. L'acusació particular demanava fins a nou anys de presó i vuit d'inhabilitació. Considerava que els agents també eren autors d'un delicte de detenció il·legal.

El judici a l'Audiència de Lleida va quedar vist per a sentència el 27 de maig després que acusats i denunciants expliquessin versions contradictòries dels fets. La versió dels denunciants era que el dispositiu estava format per sis agents uniformats i quatre de no uniformats i que es va muntar sense informar-los a ells com a propietaris de la benzinera. El pare i el fill van declarar que quan tots dos es van acostar al responsable del dispositiu per demanar-li explicacions, aquest va agafar el pare pel braç i va prendre el mòbil al fill perquè aquest no pogués gravar el que estava fent. Pare i fill van dirigir-se llavors cap a la zona de la botiga per apuntar els números d'identificació dels agents, però en aquell moment van arribar els altres dos policies i, mentre el responsable del dispositiu subjectava el pare pel braç per evitar que agafés un paper i un bolígraf, els altres dos acusats van abalançar-se sobre el fill, el van tirar a terra i el van emmanillar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia