Successos

Operació Térmyca

Llibertat sense fiança per a Bassols, detingut en l'operació Térmyca

L'exalcalde d'Anglès declara per la investigació anticorrupció, que posa el focus en Efial

Bassols nega cap relació amb la consultora, contractada per ajuntaments

“Ha estat pràcticament tres dies detingut per tan sols cinc minuts de declaració.” L'advocat Carles Monguilod, que porta la defensa de l'exalcalde d'Anglès Josep Manel Bassols, va mostrar ahir la seva estupefacció pel nou arrest aquesta setmana del seu representat, a qui ahir el jutge va deixar en llibertat amb càrrecs i sense fiança. Bassols i sis dels dotze arrestats en el marc de l'operació Térmyca van passar ahir a disposició del jutjat d'instrucció número 1 del Vendrell, que investiga el complex cas Torredembarra contra la presumpta corrupció municipal. Just abans d'entrar als jutjats, Monguilod va manifestar que Bassols “està estupefacte”, si bé “està convençut que no ha comès cap fet delictiu”. Tal com va succeir després, el lletrat ja va avançar que el seu client tenia la intenció de respondre a les preguntes que li formulessin, a diferència d'abans-d'ahir, quan es va acollir al seu dret de no declarar a les dependències de la Guàrdia Civil. “Dimecres, va guardar silenci per una qüestió purament d'economia processal. Davant del jutge, li he recomanat que ho fes, malgrat que hi hagi secret de sumari. Ha explicat tot el que havia d'explicar i ha respost totes les preguntes.”

Monguilod també va aprofitar per recordar que la detenció de Bassols “no té res a veure amb la seva tasca política, sinó que és per unes obres a l'Ametlla de Mar relacionades amb la seva activitat professional” . L'advocat es va referir a la construcció de la comissaria dels Mossos, com també a un parc i a un vial a la mateixa zona: unes obres del 2014, en les quals Bassols va intervenir com a delegat d'una empresa constructora de Madrid. “Ell no té res a veure amb la consultora Efial, en absolut”, va assegurar (l'Ajuntament de l'Ametlla, com molts altres consistoris, tenia contractes amb Efial). Segons el lletrat, la seva detenció es basa en el simple fet que li van trobar unes anotacions en les quals es deia que el consistori de l'Ametlla tenia unes factures pendents per les obres. “L'Ajuntament presentava problemes de tresoreria i les anotacions eren per tenir present que es devien uns diners, no pas perquè es desviessin cap a altres llocs, com a Efial. Aportarem els correus electrònics que demostren les dificultats econòmiques del consistori i demanarem l'arxivament de les actuacions. Des de Madrid, li recordaven que hi havia aquests pagaments endarrerits, però com a representant a Catalunya de la constructora, Bassols no tenia cap potestat per decidir els concursos ni per encarregar-se de la gestió econòmica. De tot l'escrit del fiscal, només hi ha un paràgraf que fa referència a ell.”

Monguilod, alhora, va considerar que “la lectura d'alguns mitjans relacionant Bassols amb Puigdemont és absolutament esbiaixada i no té cap vinculació amb la causa”. En la seva opinió, s'ha fet una “interpretació torçada de la realitat” per relacionar-lo amb CDC. “Bassols no té res a amagar, sense perjudici del mal a la seva honorabilitat causat per la detenció. Tal com s'ha demostrat, l'arrest va ser innecessari, ja que els dies que ha estat detingut no es va fer cap altra diligència d'investigació sobre ell.” I, finalment, va destacar que en l'interrogatori hi havia dos fiscals i que cap va demanar que se li retirés el passaport ni una fiança, sinó que l'única mesura és que comparegui cada mes al jutjat.

Més informació a la pàg. 41



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia