Successos

tribunals

cas bernat

Segarra reitera que no va matar Bernat a Tailàndia

El judici comença amb la reclamació de l'acusat d'assassinar i esquarterar l'empresari de l'Albi que li deixin revisar les 169 proves que ha reunit la fiscalia

La mateixa tesi i la mateixa versió exculpatòria. Artur Segarra, l'únic acusat del segrest, robatori i assassinat de David Bernat a Bangkok, va reiterar ahir la seva innocència davant el tribunal tailandès que s'encarrega de jutjar-lo pel crim de l'empresari nascut a l'Albi (Garrigues). Durant la primera sessió del judici per aclarir la mort de David Bernat i el posterior esquarterament del cadàver, el presumpte assassí, natural de Terrassa i amb un extens currículum delictiu, només va obrir la boca per reiterar la seva innocència. Artur Segarra insisteix en l' al·legat exculpatori que ja havia sostingut el maig passat, durant la diligència processal en què li van llegir els tretze càrrecs de què consta la seva imputació. Tampoc no revela qui hi havia rere el crim.

Com a novetat, l'acusat només va reclamar poder revisar les proves que l'acusació té en contra seu. El jutge va accedir a la petició i ha concedit dues setmanes a l'imputat perquè estudiï les 169 proves i els tres CD amb fotografies i captures de càmeres de seguretat en les quals, presumptament, s'explica la seva relació amb el crim.

Els investigadors mantenen que Segarra va matar David Bernat, un consultor informàtic de 40 anys d'edat i amb una carrera professional d'èxit, per robar-li els diners que tenia en diversos bancs. Una de les claus del cas són les transferències –algunes fonts calculen que de prop d'un milió d'euros– que va rebre Segarra en el seu compte a Tailàndia, procedents d'un diposit bancari a nom de la víctima.

“Hi ha diferència entre rebre diners en un compte i robar-los. Em declaro innocent”, va puntualitzar ahir l'acusat. El 25 de juliol, Segarra tornarà a comparèixer davant la justícia per a una tercera lectura de càrrecs, abans que la fiscalia comenci a cridar testimonis i a presentar les proves durant el judici oral. L'advocat Worasit Piriyawiboon, assessor legal del presumpte assassí, va assegurar en declaracions a l'agència Efe que “si la fiscalia no demostra que l'Artur és culpable, sortirà com a innocent”. “Si, al contrari, les evidències contra ell sostenen la seva culpabilitat, serà condemnat a la pena màxima. Ara no hi ha raó per la qual el tribunal redueixi la condemna”, hi va afegir. La pena màxima a la qual es refereix el lletrat és, segons la legislació tailandesa, la pena de mort. No obstant això, Tailàndia fa molts anys que no executa ningú, i en aquests casos se sol substituir la pena capital per la cadena perpètua.

LA XIFRA

169
proves figuren en el sumari. Artur Segarra ha reclamat poder inspeccionar-les i el jutge hi ha accedit.

LA DATA

20.01.16
És el dia en què l'acusat hauria segrestat David Bernat. L'hauria torturat sis dies abans de matar-lo.

LA FRASE

Hi ha diferència entre rebre diners en un compte i robar-los. Em declaro innocent
Artur Segarra
acusat d'assassinat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia