Jutgen els pilots d'un helicòpter de Trànsit que va ferir un grup de ciclistes el 2007

El vehicle volava massa baix i va fer caure les víctimes, que participaven en una pedalada popular

Els fets van passar el 4 de novembre de 2007, durant el transcurs de la XIII Pedalada Ecològica Popular Barcelona-Sitges, organitzada per la comissió de seguretat viària, la comissió de cicloturisme i la Federació Catalana de Ciclisme. La prova havia transcorregut sense incidents, quan, al quilòmetre 167 de la C-31 (també coneguda com la carretera de les Costes), al pas per la cimentera del Garraf, l'helicòpter del Servei Català de Trànsit (SCT) que vigilava el seguiment de la cursa va començar a sobrevolar-la a una alçada excessivament baixa i molt a prop dels gairebé 2.500 ciclistes que participaven en la pedalada popular, amb el lema «Per un ciclisme més segur».

La força de l'aire generat per les hèlices de l'helicòpter –que estava a pocs metres dels participants– va fer caure a terra un grup de tres ciclistes, que van resultar ferits de diversa consideració. Una de les víctimes de l'accident, Juan Mauri Melenchon, va tenir policontusions i fractura de diverses costelles i la clavícula dreta, i va haver de ser traslladat d'urgència a l'hospital Sant Camil de Sant Pere de Ribes. Mesos després, una vegada recuperat de les ferides, va decidir denunciar els fets al jutjat de Vilanova, on el 12 de novembre es jutjaran aquests fets.

En el banc dels acusats, s'asseuran els tres pilots que anaven en l'helicòpter quan es va produir l'accident: una responsable de la unitat d'helicòpters de Trànsit; un membre del Servei Territorial de Trànsit de Barcelona; i un sergent de l'àrea central de circulació i transports de la divisió de Trànsit dels Mossos d'Esquadra. Per la seva banda, l'advocat de la víctima, Santiago Joaniquet, preveu que s'arribarà a un acord entre les parts.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.