Detenen a Puigcerdà i Figueres quatre lladres acusats de robar en vint naus

Els Mossos d'Esquadra han detingut quatre lladres a Puigcerdà i Figueres que es movien per tot Catalunya i que estan acusats d'haver comès una vintena de robatoris, la majoria en naus industrials.

La investigació va començar el mes d'octubre de l'any passat quan a Puigcerdà va haver-hi tres robatoris seguits que van ser obra de la mateixa banda. A partir d'aquí, la policia va comprovar que aquests casos s'anaven reproduint a d'altres punts de la geografia catalana i que tots tenien unes característiques semblants. Els assaltants eren especialistes a fer forats als locals, ja sigui al sostre o a les parets. Altres vegades forçaven els panys dels establiments o entraven a domicilis particulars. Segons els investigadors, entre l'octubre del 2008 i el mes de juny d'aquest any aquest grup hauria comès 18 robatoris a comarques com ara la Cerdanya, l'Alt Urgell, el Vallès Occidental, l'Alt Empordà, la Garrotxa o el Ripollès. Dimarts passat, la policia va detenir tres sospitosos, a Puigcerdà, i dimecres l'últim implicat, a Figueres. Són quatre homes d'entre 23 i 34 anys i de nacionalitat moldava, romanesa i lituana. Tres dels detinguts han quedat en llibertat i l'altre ha ingressat a la presó. La policia els acusa de 18 delictes contra el patrimoni i d'un d'associació il·lícita i continua amb la investigació, perquè a la casa dels sospitosos van comissar diversos objectes que podrien haver estat robats en algunes localitats de la Catalunya del Nord. A hores d'ara, els Mossos estan en contacte amb la policia francesa per intentar aclarir aquests casos.

Diversos casos a Girona

Entre els robatoris que s'imputen als acusats, hi ha el que va passar en un magatzem de fruites d'Hostalets de Llers, el gener. Els assaltants van entrar a la nau a través d'un forat al sostre i van robar els diners de la caixa forta. Altres robatoris van passar en un magatzem de ferralla el mes de febrer, a la Vall d'en Bas, o en una fàbrica de Sant Joan de les Abadesses, també el febrer.

Roben a la Vall de Bianya

Aquest cap de setmana uns desconeguts van entrar a robar a la benzinera de la Vall de Bianya, prop de l'empresa Transports Tresserras. L'assalt va passar divendres, prop de les onze de la nit, quan els veïns van sentir l'alarma de l'estació de servei, que en aquells moments estava tancada. Els intrusos van forçar la porta, van rebentar una de les màquines escurabutxaques i van endur-se els diners. També van agafar els euros de la caixa enregistradora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.