Successos

trànsit

accident

Mor el conductor d'un cotxe encès en un xoc a Gualta

Tot indica que la víctima és un home que tenia domicili a la Bisbal i a Sant Sadurní de l'Heura, però s'haurà d'identificar per tècniques forenses

Els cinc viatgers de l'altre cotxe van resultar ferits

El conductor d'un cotxe, un BMW, va morir i va quedar cremat i els cinc ocupants d'un altre vehicle, un Opel, van resultar ferits, en un accident que va passar ahir minuts abans de les 10 del matí a Gualta. Segons la investigació, la víctima és un home que vivia a cavall entre la Bisbal i Sant Sadurní de l'Heura que se sap que conduïa el cotxe i que no ha donat senyals de vida, però no es podrà confirmar la identitat fins que els forenses ho certifiquin a través d'anàlisis dentals o d'ADN.

La topada mortal va passar en un tram de recta entre camps de cultiu de la carretera GI-643, un xic abans del senyal que marca el punt quilomètric 1. Per circumstàncies que els Mossos intenten esclarir, l'Opel Corsa ocupat per una família francesa, va topar per la part del morro contra el lateral del BMW. El BMW es va incendiar i va quedar totalment cremat. Les flames es veien de lluny i alguns veïns de la zona van trucar a emergències alertant del que creien que era un foc de vegetació. Els bombers i el SEM es van traslladar al lloc del sinistre i no van poder fer res pel conductor del BMW, que havia quedat dins del vehicle.

Els cinc ocupants de l'altre cotxe eren una dona de 38 anys, un home de 40 anys i tres menors, de 15, 10 i 5 anys, que es pressuposa que són fills de la parella. Tots cinc van ser traslladats amb ferides de diferents consideració a l'hospital Josep Trueta. Quatre, amb ambulància i un altre, amb l'helicòpter medicalitzat que es va mobilitzar pel sinistre. La carretera GI-643 va quedar tallada al trànsit mentre hi operaven els serveis d'emergència i els Mossos treballaven recollint dades per redactar l'atestat.

El cos de la víctima va ser traslladat a l'Institut de Medicina Legal de Girona, on els forenses i els mossos faran proves per fer-ne la identificació formal si és possible a través de la seva fitxa dental o, si no, amb proves d'ADN. Després de l'accident es va rebre una trucada del propietari del cotxe que va explicar que l'havia deixat a un amic seu que, segons tots els indicis, és la víctima. Es tracta d'un home de 30 anys que tot i que s'estava a Sant Sadurní de l'Heura també tenia un domicili familiar a la Bisbal d'Empordà.

Més morts que el 2015

Amb la víctima d'ahir a Gualta són almenys 33 les persones que han mort de resultes dels accidents de trànsit a les carreteres gironines des de començament d'any, segons les dades recollides per aquest diari. La xifra representa un increment considerable respecte a l'any passat, ja que durant el 2015 (l'any en què el nombre d'accidents mortals va tornar a créixer després d'uns anys seguits de davallada) se n'havien registrat 23 fins a la data del 15 d'agost. S'ha de tenir en compte que aquest any, en un dels accidents –el que es va produir la matinada del 2 d'abril a l'N-II a Pont de Molins– ja es van comptabilitzar set víctimes mortals.

Tot i que ningú nega que la fatalitat sempre juga el seu paper en matèria de sinistralitat viària, els experts tampoc dubten que l'increment de la sinistralitat i de les víctimes va lligat a la mobilitat de vehicles a la carretera. Com més cotxes circulen, més accidents. Per això es considera que hi ha una relació directa entre el retrocés de la crisi i l'augment de la sinistralitat a la carretera.

LA DATA

15.08.16
Un conductor
mor en incendiar-se el seu cotxe després de xocar amb un altre turisme, a Gualta.

LA XIFRA

33
persones
, com a mínim, han mort d'accident de trànsit a les comarques gironines des de començament d'any.

LA XIFRA

10
víctimes
mortals més que el 2015 s'han comptabilitzat aquest any, en el mateix període, fins al 15 d'agost.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia