Successos

Municipal

Càmeres de Sant Pol multen per error cotxes dels veïns

Per un problema del programa informàtic no es detectaven les matrícules autoritzades als carrers de trànsit restringit

L'Ajuntament anuncia que ho ha resolt i que anul·larà les sancions errònies

Veïns del centre de Sant Pol, dels carrers Consolat de Mar i Ferrocarril, aquests darrers dies han rebut amb estupor diferents multes de trànsit per haver accedit amb el seu vehicle als carrers de trànsit restringit controlats per les càmeres de vigilància que hi va instal·lar l'Ajuntament a principis d'estiu. Tots tenien el cotxe degudament autoritzat, però un error puntual del programa que regula la captació de les matrícules va provocar que durant uns dies de juliol el sistema informàtic no discriminés els vehicles que tenien permís d'aquells que no feien cas dels senyals. L'error es va detectar quan els ciutadans afectats es van anar a queixar a l'Ajuntament. El primer tinent d'alcalde, Ferran Xumetra (CDC), lamenta les molèsties que la situació va provocar entre els veïns, però repeteix que la situació es va resoldre tan bon punt es va detectar el problema. “Ningú no se n'havia adonat fins que es van començar a rebre les notificacions”, assenyala. Cada multa puja a 200 euros i si es paga en un termini de vint dies es redueix a 100. “Hem d'agrair la col·laboració dels veïns afectats, que en tot moment van entendre que havia estat un error i que tenia fàcil solució”, destaca. Xumetra confirma que ja s'ha fet un decret d'alcaldia que anul·la les sancions que es van interposar de manera incorrecta i també s'ha penjat un comunicat al web de l'Ajuntament. “Confiem que no tornarà a passar, però en tot cas s'atendrà qualsevol queixa a l'Oficina d'Atenció Ciutadana (OAC) o a la Policia Local”, comenta el regidor, que assegura que no pot facilitar el nombre exacte de multes errònies “perquè potser encara se'n rebrà alguna altra”.

Sant Pol ja va iniciar l'any passat les restriccions de vehicles al centre del poble en entendre que la convivència entre cotxes i vianants s'havia fet insostenible en determinades hores. Si el 2015 s'aturava els vehicles no autoritzats amb una tanca al carrer Consolat de Mar a l'altura de la Torre de la Plaça, aquest any s'ha canviat per un sistema de càmeres i de rètols que alerten de la prohibició situats en quatre punts del poble. “La restricció va de les dotze del migdia a les nou del vespre i la resta del temps és d'accés lliure”, recorda Xumetra que assegura que el sistema ha complert l'objectiu i s'ha reduït molt el trànsit pel centre del municipi. “Pacificar els carrers del nucli urbà reclamava mesures útils per reduir el soroll i la contaminació dels vehicles i millorar la qualitat de vida dels ciutadans”, manté. El primer tinent d'alcalde especifica que també es pot informar a través de l'OAC o de la policia d'un canvi de matrícula del vehicle autoritzat, sol·licitar un permís puntual o justificar un accés inicialment no permès.

LA FRASE

Hem d'agrair la col·laboració dels veïns afectats, que van entendre que havia estat un error
Ferran Xumetra (CDC)
primer tinent d'alcalde de l'ajuntament de sant pol de mar

LA XIFRA

200
euros
és la sanció imposada al vehicle no autoritzat que accedeix al centre de Sant Pol en horari restringit

LA DATA

15.06.16
va començar
la restricció de vehicles al nucli urbà, controlat per càmeres de seguretat

Restriccions a l'avinguda Doctor Furest i a la riera

La lluita per pacificar el nucli urbà de Sant Pol de Mar també funciona aquest any a l'avinguda del Doctor Furest, on només està permesa la circulació als veïns i en horari d'onze de la nit a dotze del migdia i de tres a sis de la tarda per a tots aquells conductors que no disposen de pàrquing. Tal com recull la normativa, fora d'aquests horaris només podran passar els veïns amb plaça de garatge com fins ara.

El carrer Riera és l'altre lloc on funcionen les restriccions. Els horaris de tancament al trànsit són els mateixos que s'apliquen al centre i que ja es van posar en marxa l'any passat. L'Ajuntament alerta, però, que els veïns autoritzats a accedir-hi en horari restringit hauran de sortir per la mateixa riera perquè els seus vehicles no tindran autorització per fer-ho pel carrer Consolat de Mar i podrien ser multats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia