Croada en solitari contra la prostitució

Els alcaldes, tips que el govern no els ajudi, busquen fórmules per fer fora les prostitutes del seu poble

Al ple d'avui de la Jonquera està previst aprovar una ordenança per prohibir la prostitució al carrer que pot comportar multes de fins a 3.000 euros tant per a les dones com per als clients. L'alcalde, Jordi Cabezas, admet que aquesta mesura pot suposar que les prostitutes marxin a un altre municipi, però assegura que no ha trobat cap més solució per eradicar el problema: «Ens han deixat sols», diu Cabezas. L'alcalde reconeix que serà difícil cobrar aquestes sancions, però es planteja portar als jutjats les dones que siguin reincidents i que no paguin dues o tres multes. El president del Consell Comarcal, Pere Vila, manté que no és bo que cada ajuntament «faci la guerra pel seu compte, però no hi ha res més a fer». La comissió que van crear no funciona i, fins i tot, l'any passat el tripartit no va deixar parlar al Parlament els representants d'aquesta: «És evident que l'alcalde de la Jonquera té tot el meu suport, perquè ningú no ens ajuda. És un tema que s'hauria de solucionar amb el canvi del Codi Penal i des de Madrid sembla que l'Empordà està bastant lluny», afegeix Vila. Els alcaldes dels municipis propers a la Jonquera també aplaudeixen aquesta decisió i no temen que les prostitutes vagin als seus pobles. «Pel que fa a l'esperit, l'ordenança de la Jonquera em sembla bé», comenta l'alcalde d'Agullana, Alfons Quera, el qual recorda que aquesta iniciativa només es pot aplicar a les poblacions que tenen policia local. El seu homònim de Capmany, Jesús Figa, també recorda que tant la prostitució al carrer com la dels locals s'ha de regular.

El Zotal de Vila-sacra

Un altre ajuntament de l'Alt Empordà que va intentar foragitar les prostitutes pel seu compte va ser el de Vila-sacra. L'any passat, l'alcaldessa, Carme Barceló, va ordenar tirar desinfectant Zotal a les dues rotondes on paraven les noies.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.