Condemnen a onze anys de presó un dels dos detinguts a Vila-sacra amb 18 quilos d'heroïna

La secció tercera de l'Audiència ha condemnat Abderrazak Jtiou a onze anys de presó perquè va ser detingut a Vila-sacra amb 18 quilos d'heroïna, valorada en 691.163 euros. La mateixa sentència absol Mohamed Benteib ja que el tribunal considera que no podia saber que dintre la maleta de l'altre acusat hi hagués droga.

En el judici els dos acusats van negar que la droga fos seva i cadascun d'ells en va atribuir la propietat a l'altre. La sentència, de la qual ha estat ponent la magistrada Fátima Ramírez, dóna per vàlida la tesi esgrimida per l'advocat de Benteib, Antoni Quera, segons la qual Jtiou el va utilitzar, sense que ell ho sabés, per dur un carregament de droga des de Figueres fins a Empuriabrava.

Segons la resolució judicial, Jtiou va trucar el 7 d'abril del 2008 a Benteib a Empuriabrava perquè l'anés a recollir a Figueres amb el cotxe perquè el seu se li havia avariat, i pel camí cap a Empuriabrava el va fer aturar per recollir una maleta que va carregar al cotxe. Precisament dins d'aquella maleta els Mossos d'Esquadra hi van trobar la droga quan el vehicle en què circulaven els dos homes va ser aturat en un control antiterrorista a Vila-sacra.

El fet que al telèfon mòbil de Jtiou hi figuressin unes trucades que ell havia fet –i que havia negat haver efectuat– el dia de la detenció a Benteib, que només de veure que els policies obrien el maleter del cotxe es va posar a córrer per escapar-se, i que va incórrer en diverses contradiccions durant la instrucció del cas i en el judici han dut el tribunal a concloure que la droga era d'ell.

El tribunal ha absolt Benteib perquè aquest sempre va mantenir la mateixa versió dels fets i diversos testimonis aportats per la defensa els van corroborar en el judici. La sentència es va fer pública divendres, però Benteib ja va ser posat en llibertat el 25 de maig, després del judici.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.