Successos

trànsit

Un nou xoc a Bàscara posa en evidència l'estat penós de l'N-II i indigna els veïns

Un tràiler va envestir un cotxe a la cruïlla de Sant Mori, on els semàfors no funcionen

El conductor del cotxe va quedar ferit greument

Un accident amb el resultat d'un conductor ferit greument a l'N-II al mig de Bàscara va tornar a posar de manifest ahir la perillositat de la carretera per culpa del seu mal estat i va aixecar queixes airades dels veïns, tips de “jugar-se la pell cada dia”.

L'accident va passar pels volts d'un quart de dotze del matí quan una furgoneta C-15 que sortia de la carretera que ve de Sant Mori es va incorporar a l'N-II i un tràiler que circulava per aquesta carretera la va envestir i la va fer anar a parar cap al pas de vianants que hi ha davant de la llibreria. De retruc, el tràiler també va aixafar el morro d'un Seat Leon que s'esperava a l'stop de la carretera de Banyoles per entrar a l'N-II. De resultes del xoc, el conductor de la furgoneta va quedar atrapar dins del vehicle i els bombers van haver d'intervenir per treure'l. Tenia ferides greus i el van traslladar a l'hospital de Figueres, però ahir no es temia per la seva vida. De resultes del xoc, en ple centre urbà de Bàscara, es van registrar cues de fins a sis quilòmetres fins a la una de tarda, quan es va anar normalitzant el trànsit.

L'accident va provocar la indignació dels veïns de Bàscara i usuaris de l'N-II, que van denunciar el risc que suposa per a ells que l'N-II travessi el poble, quan hi ha un trànsit continu, sobretot de camions. I sobretot remarcaven la perillositat de la cruïlla on ahir es va produir l'accident, que obliga els conductors a entrar a l'N-II fent el corresponent stop i sovint confiar que algun camioner comprensiu els cedeixi el pas. Tot i que tant a la cruïlla de la carretera de Sant Mori com a la de Banyoles hi ha semàfors, aquests només són de senyalització i no de regulació i, a més a més, fa un mes que no funcionen. El pas de vianant que hi ha a tocar de la cruïlla tampoc té semàfor que el reguli i, per tant, els vianants han de travessar confiant que cotxes i camions s'aturaran, cosa que no sempre fan. “És indignant i vergonyós que a aquestes altures encara ens passi l'N-II pel mig del poble. Què hem d'esperar els veïns, que un camió ens passi per sobre?”, apuntava ahir un veí indignat. “Això no és un corredor de la mort, és un cementiri d'asfalt”, remarcava un altre veí, tot recordant diversos accidents mortals registrats a l'N-II a Bàscara.

Xoc a Figueres

El xoc de Bàscara no va ser l'únic que es va produir ahir a l'N-II. Una estona abans, a les 10.40, van xocar dos turismes al quilòmetre 754, dins del terme municipal de Figueres. Tres persones van resultar ferides i les van dur a l'hospital de Figueres.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.