Successos

Catalunya central

Controlat el foc dels Prats de Rei, que ha cremat 900 hectàrees

L'alcalde espera que no perjudiqui el turisme rural

Dos incendis cremen 1,2 hectàrees al Bages i 11 més a Osona

L'incendi que es va declarar divendres als Prats de Rei es va donar ahir per controlat després d'haver cremat 909 hectàrees, de les quals un 80% són de terreny agrícola i la resta, de vegetació forestal. Els Bombers de la Generalitat van treballar intensament durant tot el dia per evitar que les flames revifessin i sis dotacions terrestres es quedaran a la zona fins aquest matí per remullar els punts calents del perímetre de l'incendi, que també ha afectat els municipis de Sant Pere Sallavinera (l'Anoia) i Aguilar de Segarra (el Bages).

Des del primer moment, els pagesos de la zona van col·laborar amb els bombers llaurant camps per evitar que s'estengués el foc, que hauria estat originat pel vehicle d'una empresa dedicada a la revisió de línies elèctriques. L'alcalde dels Prats de Rei, Francesc Duocastella, va explicar a l'ACN que espera que les conseqüències del foc no siguin un handicap per al turisme rural, que s'ha fomentat a la zona per dinamitzar l'economia. Els desallotjats van acabar de tornar als seus domicilis ahir i al matí ja no hi havia cap afectació viària ni ferroviària.

Foc provocat al Bages

D'altra banda, ahir al migdia es van declarar dos incendis més, al Bages i a Osona, que van quedar controlats en unes hores. El primer va cremar 1,2 hectàrees de vegetació forestal a Sant Mateu de Bages i podria haver estat provocat, segons el delegat del govern a la Catalunya Central, Jordi Moltó. El segon foc va afectar onze hectàrees de rostoll, palla i herba a Vic i al vespre es va donar per extingit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.