Successos

successos

Recerca d'un mosso de la Canya desaparegut

L'agent, David Piella, va marxar de casa divendres amb el cotxe

Va deixar una nota a la família

Una zona compresa entre Beuda i Lladó és un dels darrers llocs on es té constància que va estar

Ampli dispositiu de recerca per intentar localitzar David Piella, un agent dels Mossos d'Esquadra que resideix a la Canya, i de qui la seva família no té notícies des de divendres. L'efectiu, de 34 anys, va sortir de casa amb el seu vehicle –un Seat León de color gris plata, amb matrícula 1086-BTV. Al migdia, havia quedat amb la seva esposa per dinar. La dona, en veure que no aconseguia contactar amb ell, va donar la veu d'alerta ja que, a més, a l'habitatge on viuen va trobar una nota escrita per Piella que va deixar abans de marxar. A dos quarts de cinc de la tarda, es van iniciar els primers rastrejos, centrats, principalment, a la Garrotxa i el Ripollès, tot i que els indicis recollits també van conduir fins a Santa Coloma de Farners. Aquí, un dels indrets que es va examinar va ser l'entorn de l'antiga rectoria de Castanyet, que es troba a uns 5 km de la població. D'altra banda, es va passar un comunitat a totes les policies, en què s'informava que es temia que hagués marxat portant amb ell la seva arma reglamentària.

Com a punt orientatiu de referència, es va mirar quin va ser el darrer lloc on el policia va tenir el sistema 3G del seu telèfon mòbil connectat i es va comprovar que les coordenades corresponien a una zona compresa entre Lladó i Beuda, a prop de la Mare de Déu del Mont i de la carretera GIP-5237.

Un dels múltiples termes municipals que el dia 26 també es va pentinar va ser Ripoll, d'on és originari Piella. L'agent treballava des de la comissaria d'Olot, on formava part de l'escamot del caporal Xavier Perea, que el 10 de març del 2012 va disparar un tret que va acabar amb la vida d'un veí de la ciutat, Antonio Tirado, mentre l'estaven reduint. Ara, però, des de feia un temps, Piella estava de baixa laboral per motius psicològics.

Rastreig pels pantans

El mateix divendres, les tasques es van concentrar, entre altres, a la Vall de Bianya, Sant Joan les Fonts, el coll de Bracons i Santa Pau. En l'operatiu participen un bon nombre d'efectius dels Mossos, tant de seguretat ciutadana com de la unitat d'investigació, de trànsit i de l'ARRO. Es té, a més, l'ajuda dels agents rurals i del GRAE dels Bombers, experts en rescats en llocs que són de difícil accés.

La nit de divendres a dissabte, algunes patrulles van continuar la recerca resseguint carreteres de la demarcació, van inspeccionar el pantà de Boadella i les seves proximitats i Campdevànol. El gruix del dispositiu es va tornar a establir ahir a dos quarts de set del matí, quan els treballs es van focalitzar a Lladó, Albanyà, Beuda i Sant Llorenç de la Muga. Ja a la tarda, hi va haver grups desplegats a Amer, Rupit, els pantans de Sau i Susqueda i Sant Aniol de Finestres. A les cinc s'hi va sumar un helicòpter dels Bombers, que va ampliar la recerca des de l'aire. A l'hora de tancar aquesta edició, però, encara no s'havia aconseguit localitzar l'agent i es preveia reprendre l'operatiu avui al matí.

LA XIFRA

34
anys
té el mosso d'esquadra David Piella. Treballa des de la comissaria d'Olot. Actualment, està de baixa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.