Successos

successos

Tercer dia de recerca del mosso d'esquadra de la Canya

Ahir, es va tornar a pentinar sobretot el perímetre comprès entre Beuda i Lladó, que és el darrer punt on es té constància que l'agent va estar divendres

L'helicòpter també va sobrevolar de nou la zona

Els Mossos d'Esquadra, els agents rurals i diversos grups de voluntaris van reprendre ahir a les sis del matí l'operatiu de recerca de David Piella, un agent del cos dels Mossos d'Esquadra de 34 anys resident a la Canya, de qui la família no té notícies des de divendres passat. Al matí, els rastrejos es van tornar a centrar sobretot a la comarca de la Garrotxa, on es van pentinar els termes de Montagut i Oix, Besalú i Santa Pau. Aquest radi és un dels que s'està repassant més a fons perquè correspon a un dels indrets on es té constància que el policia va ser el dia que va desaparèixer. Aquesta informació orientativa de referència es va obtenir a través del telèfon de l'efectiu, ja que es va mirar quin va ser el darrer lloc on va tenir el sistema 3G del mòbil encès. A partir d'aquest senyal, es va comprovar que les coordenades marcaven una zona compresa entre Lladó i Beuda, a prop del santuari de la Mare de Déu del Mont i de la carretera GIP-5237.

Piella, nascut a Ripoll, treballa des de la comissaria dels Mossos d'Esquadra d'Olot. Divendres al migdia, havia quedat amb la seva dona per dinar. En veure que no apareixia i que no podia contactar amb ell, la seva esposa va donar ràpidament la veu d'alerta ja que, a més, a l'habitatge on viuen va trobar una nota que el seu marit va deixar abans de marxar. L'agent, que pateix depressió, havia sortit de casa amb el seu vehicle, un Seat León de color gris plata i amb placa de matrícula 1086-BTV.

En les tasques de recerca participen un bon nombre d'efectius dels Mossos, tant de seguretat ciutadana com de la unitat d'investigació, de trànsit i de l'ARRO. El divendres i el dissabte, hi va haver la col·laboració dels Bombers. Els membres del GRAE d'aquest cos van dur a terme batudes entre Sant Llorenç de la Muga, Albanyà, Lladó i Beuda. I abans-d'ahir a les cinc de la tarda i també ahir, es va activar l'helicòpter, que va ampliar la recerca des de l'aire. Els Bombers, però, la van donar per tancada dissabte a tres quarts de dotze de la nit, en espera de l'aparició de noves pistes que permetin acotar el perímetre de rastreig.

El primer dispositiu es va muntar divendres, a dos quarts de cinc de la tarda. Les inspeccions es van focalitzar a la Garrotxa i al Ripollès. Els indicis recollits, però, també van conduir fins a Santa Coloma de Farners –aquí, un dels paratges que es va examinar va ser l'entorn de l'antiga rectoria de Castanyet, situada a uns 5 quilòmetres del nucli urbà. El mateix dia 26, a més, hi va haver grups desplegats a la Vall de Bianya, Sant Joan les Fonts, el coll de Bracons i Ripoll.

La nit de divendres a dissabte, diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra es van dedicar a resseguir carreteres de la demarcació, van inspeccionar el pantà de Boadella i Campdevànol. Al llarg de dissabte, hi va haver focus en múltiples zones, com ara el Port de la Selva, Llançà, Amer, Rupit, els pantans de Sau i Susqueda, Sant Aniol de Finestres, Figueres i Cistella. Malgrat els tres dies d'àmplia recerca, ahir a l'hora de tancar aquesta edició no s'havia aconseguit localitzar encara Piella ni tampoc s'havia interceptat el seu cotxe.

LA XIFRA

34
anys
té David Piella. Resideix amb la seva esposa a la Canya i treballa des de la comissaria dels Mossos d'Olot.

LA DATA

26.04.13
Es va muntar el primer dispositiu
de recerca, que es va centrar principalment a l'alta Garrotxa i el Ripollès.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.