Els Mossos detenen per error un matrimoni i el seu fill en confondre'ls amb uns atracadors de bancs

La família, de Canet, ha presentat una denúncia per lesions i maltractaments

Uns atracadors van assaltar ahir a primera hora del matí la sucursal que el Banesto té a la Via Cannetum de Canet de Mar. Van aconseguir endur-se diners i fugir amb una furgoneta. El cas, però, ha estat el detonant d'un malson per a una família que no tenia res a veure amb el succés. Segons relata Eduardo Echeveste, de 48 anys i establert a Canet des d'en fa set, ell, la seva dona, Mariela, i el seu fill, Michael, de 20 anys, van marxar en direcció a Mataró per visitar un metge poc abans de les nou del matí. «Quan enfilàvem cap a l'entrada de l'autopista vam veure un policia local que, després ho vam saber, va informar els Mossos que el nostre vehicle era sospitós», explica l'afectat. Van sortir de l'autopista per Arenys de Mar i van enllaçar amb l'N-II. «No anàvem de pressa, no vam fer cap infracció», insisteix el cap de família, que hi afegeix: «A l'altura de la rotonda entre Llavaneres i Mataró vam trobar els cotxes parats i un ampli dispositiu dels Mossos.»

Segons Echeveste, sense donar-los temps per reaccionar, una vintena d'agents van envoltar el vehicle i els van cridar que baixessin. «Un cop a fora, ens van apuntar amb les armes, ens van fer estirar a terra i ens van emmanillar sense explicar-nos per què. No enteníem res, estàvem molt espantats», relata. Tant l'home com l'esposa i el fill coincideixen a destacar que van ser colpejats i insultats. «Ens deien que calléssim, que érem brossa», comenta Michael Echeveste. «Ens van posar a tots tres l'arma a la cara i, al meu fill, fins i tot el canó al clatell», insisteix el pare. Uns vint minuts després, segons recorden, els van introduir a tots tres en cotxes separats i els van conduir fins a la comissaria de Mataró. «Abans de marxar ja sabien que nosaltres érem innocents, perquè els vaig sentir quan deien que s'havien equivocat, però tot i així ens van portar a la comissaria com si fóssim terroristes», explica Echeveste.

A les dependències policials, segons continuen, els van demanar que signessin un document on constava que els havien llegit els seus drets. «Ens hi vam negar. En cap moment ens van explicar res ni ens van dir que teníem dret a res», diu Mariela, que hi afegeix: «Cap d'ells ens va demanar disculpes.» La família Echeveste ahir mateix va presentar una denúncia contra els agents al jutjat d'instrucció número 2 de Mataró per detenció il·legal i la setmana que ve posaran el cas a les mans d'un advocat. Eduardo Echeveste insisteix que una situació com la que han viscut ell i la seva família «no pot tornar a passar, perquè és pròpia d'una dictadura». «No poden imaginar-se el dany moral que ens han fet», conclou.

Un portaveu dels Mossos va confirmar ahir que havien detingut tres persones sospitoses d'estar implicades en un atracament a Canet i que, un cop es va confirmar que havia estat un error, «les van deixar en llibertat immediatament».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.