Successos

SEGURETAT

Prop de mil afectats pel robatori de cable telefònic

En tres dies els lladres de coure deixen sense línia veïns de Tortellà, Sales de Llierca, Llofriu, Vilademuls i Maçanet de la Selva

Els delinqüents es van emportar un botí de prop de 5.500 euros

Els lladres de coure del cablejat telefònic estan tornant a actuar a les comarques gironines. En tan sols tres dies –des de diumenge a la matinada–, han sostret cable a Sant Jaume de Llierca, Vilademuls, Maçanet de la Selva i Llofriu, i s'han endut un botí aproximat de 5.500 euros. En total, prop de mil clients han resultat afectats.

El robatori a Sant Jaume de Llierca va afectar prop de quatre-cents clients dels termes de Tortellà i Sales de Llierca, que tenen una població de 800 i 140 habitants, respectivament. Els veïns es van quedar sense línia telefònica (i, per tant, sense accés a internet) dos cops, la setmana passada. La primera incidència es va produir la nit de dimecres a dijous de la setmana passada, quan uns desconeguts van tallar i es van endur al voltant de cent metres de cable a l'altura de l'empresa Cycosa, al terme d'Argelaguer. Aquesta línia surt de la centraleta de Sant Jaume de Llierca i és la que alimenta tot Tortellà i Sales. Empleats de Telefónica van intervenir-hi de seguida i el servei es va recuperar dijous a la tarda, segons fonts municipals.

El segon cas va tenir lloc la nit de diumenge a dilluns. Els lladres van actuar a la mateixa línia, però aquest cop al pla de Tapioles, també al terme d'Argelaguer. En aquesta ocasió no van tenir temps d'endur-se el botí perquè van ser sorpresos per una patrulla dels Mossos. Els presumptes delinqüents (que no van ser enxampats) ja havien tallat el cable i, per tant, els abonats dels dos municipis es van quedar sense telèfon ni internet. El servei es va recuperar dilluns.

“Fresses no habituals”

L'alcalde de Tortellà, Joaquim Pagès, va explicar ahir que els primers a adonar-se que la línia estava tallada havien estat uns usuaris d'internet i del servei de teleassistència. “En sentir unes fresses inhabituals, ens van avisar de seguida”, va dir.

No és el primer cop que es produeix un robatori d'aquesta mena a la zona. El maig del 2012 es van endur uns 1.800 metres de cable i van deixar sense servei Tortellà i Sales, així com unes cases de Montagut i el veïnat de Fares (Sant Ferriol).

Dilluns els lladres es van endur cablejat a Vilademuls, al quilòmetre 733 de l'N-II, fet que va afectar una quarantena d'abonats de la zona. El mateix dia, també van actuar a Maçanet de la Selva, on van tallar cablejat telefònic a la carretera C-35. El robatori va afectar uns tres-cents clients.

L'última sostracció va tenir lloc ahir mateix, a Llofriu, a la carrera C-255. Arran dels fets, Torrent va quedar totalment incomunicat via telefònica, fins i tot l'Hotel Mas Torrent, i va afectar poc més de cent abonats. Els lladres van actuar ahir al mateix punt on ho van fer la setmana passada. El dimarts 25 de març els pispes van sostreure també cable a Llofriu, entre el barri de la Barceloneta i el giratori del desviament a Torrent. Aquest cop la xifra de clients afectats no va arribar al centenar.

LA XIFRA

100
metres
de cable telefònic d'un tram proper a Cycosa es van endur els lladres la nit de dimecres a dijous


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia