Successos

successos

Recerca amb èxit d'un veí de Figueres de 82 anys

Els efectius dels Bombers van sobrevolar la zona amb helicòpter, des d'on van localitzar l'home a la ronda sud de la ciutat

Els seus familiars en van denunciar la desaparició dilluns a la nit

L'ampli dispositiu de recerca que es va muntar dilluns a la nit i que va continuar l'endemà per intentar localitzar un veí de Figueres de 82 anys que va desaparèixer, Joan Rodríguez Hernández, va tenir finalment el desenllaç esperat. A part de les dotacions terrestres que participaven en el dispositiu, ahir al matí s'hi va incorporar un helicòpter amb efectius dels Bombers, que a tres quarts de dues del migdia van localitzar l'home des de l'aire. Mentre sobrevolaven la zona, el van veure en un lateral de la ronda sud de la ciutat. Era en un marge de la via, a l'altura d'un camp de sembrat situat bastant a tocar del nucli urbà. Estava conscient, si bé una mica desorientat i li feia mal l'esquena. Va ser atès in situ pels sanitaris del SEM, que, com a mesura preventiva, el van traslladar posteriorment a l'hospital de Figueres.

Rodríguez va sortir de casa dilluns, pels volts de les sis de la tarda, amb la seva dona. El matrimoni es va adreçar caminant a la plaça de la Creu i, al cap d'una estona, l'home va marxar sol. Es té constància que va passar pel carrer Sant Antoni, però a partir d'aquí se li va perdre la pista. En fer-se tard i veure que no havia tornat al domicili, la família es va alertar, i a un quart de dotze de la nit la filla va acudir a la comissaria dels Mossos d'Esquadra de la ciutat i va presentar la denúncia de la desaparició.

Immediatament, es va desplegar un dispositiu de recerca, amb la participació dels Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra i la Guàrdia Urbana. Els municipals, al seu torn, van comunicar els fets als membres del servei de neteja que treballen durant la nit, per tal que estiguessin al corrent del succés. D'altra banda, amb l'objectiu de sumar esforços i disposar també de la col·laboració ciutadana, ahir al matí es va fer difusió del cas a través de les xarxes socials. I en un comunicat que va emetre l'Ajuntament de Figueres, es van detallar les característiques físiques de l'ancià, que és de complexió prima, fa 1,65 metres, té una malaltia degenerativa i, en el moment de la desaparició, portava uns pantalons texans, una jaqueta blava amb rombes foscos i una gorra amb un escut del FC Barcelona.

Ahir a quarts de dues de la matinada, els Bombers i els Mossos es van repartir la recerca, que van dividir en dues àrees. Els efectius del primer cos van buscar sobretot pel nucli urbà, i els Mossos per l'extraradi de la via del tren. Al llarg del matí, les batudes es van continuar centrant principalment al terme de Figueres, si bé es van ampliar als nuclis veïns, com ara Vilafant, Vilatenim o les Forques. Per pentinar el perímetre, es va disposar de cinc patrulles de la Guàrdia Urbana, quatre dels Mossos, voluntaris de la Creu Roja i Protecció Civil, l'helicòpter dels Bombers i quatre dotacions terrestres del cos, amb professionals del grup d'actuacions especials (GRAE).

LES DATES

14.04.14
A un quart de dotze de la nit,
la filla de l'home va presentar la denúncia formal de la desaparició als Mossos.
15.04.14
Després d'unes 14 hores de recerca,
van trobar Joan Rodríguez. Estava conscient, però una mica desorientat.

LA XIFRA

5
patrulles de la Guàrdia Urbana,
4 dels Mossos i 4 dotacions dels Bombers van participar en el rastreig.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia