Successos

Un pescador begut es nega al pantà de Sant Llorenç de la Muga

La víctima és un veí de Lloret de 30 anys amb 22 antecedents policials

Un veí de Lloret de 30 anys de nacionalitat romanesa, Gavrila Vasile Brana, es va negar dissabte a la nit després de tirar-se borratxo a l'aigua a la zona del pantà anomenat de Darnius o Boadella, però en un punt que està dins del terme municipal de Sant Llorenç de la Muga.

Brana i tres amics més bevien i pescaven en una zona força escarpada i de difícil accés. Cap a quarts de nou, Brana, que segons tots els indicis ja anava molt begut, es va treure la roba i es va llançar a l'aigua. No en va sortir. Dos dels seus companys també es van tirar al pantà per intentar rescatar-lo però no se'n van sortir i el van perdre de vista. Llavors, ells van tornar a la vora i van alertar els serveis d'emergència. S'hi van traslladar els bombers, que van mobilitzar els GRAE de muntanya i els submarinistes. Els rescatadors van estar rastrejant la zona i aviat se'ls va fer fosc, cosa que va dificultar encara més la recerca del noi desaparegut. A dos quarts de dotze de la nit, quan ja estaven a punt d'abandonar la recerca fins que tornés la claror del dia, els submarinistes van localitzar el cos, el van treure de l'aigua, es va fer l'aixecament del cadàver i es va comunicar la mort de Vasile Brana a la seva dona. Els Mossos s'han fet càrrec d'instruir l'atestat de la mort de Brana, que és un vell conegut dels agents policials. Gavrila Vasile Brana acumulava 22 antecedents policials per delictes de furt, robatori, robatori amb violència i intimidació perpetrats en nombrosos punts de Catalunya. Una de les vegades que va ser arrestat va ser el 27 de novembre de l'any passat quan els Mossos van aturar un cotxe ocupat per quatre homes (Brana, Marco Milic, Adrian Dima i Florin Daniel Veleanu) que escodrinyaven cases per la urbanització Puig de la Font Pudosa, de la població de Banyoles, i dins del cotxe van trobar estris dels quals s'havien servit per saquejar cases. Se'ls va imputar tres robatoris perpetrats a ple dia dos dies abans a Banyoles, Melianta (Fontcoberta) i Esponellà, d'on es van endur un botí global de joies, bijuteria, uns cinc-cents euros en efectiu, monedes històriques i una pistola detonadora.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia