Successos

Tres detinguts a Caldes i l'Estartit amb ordres de crida i cerca

Els buscaven els jutjats de València, Barcelona, Lleida, Almeria i Alacant

La policia ha pogut detenir tres delinqüents que estaven en crida i cerca en dues operacions que han tingut lloc a Caldes de Malavella i l'Estartit. La primera de les operacions va tenir lloc dimecres a la tarda, quan els Mossos d'Esquadra, amb la participació de la policia local de Caldes de Malavella, van detenir un pare i un fill italians que la Policía Nacional buscava per falsificació documental i estafa. Ambdós tenien ordres de crida i cerca de jutjats d'Almeria i Alacant. Les detencions es van fer a la casa on el pare i el fill vivien de manera il·legal, al veïnat d'Aigües Bones. Es tracta d'un home de 87 anys i del seu fill.

Donaven falsos préstecs

Els dos homes havien viscut en aquesta casa de lloguer feia temps, però ara hi havien tornat sense cap tipus de contracte i havien forçat la porta per entrar-hi. Pare i fill s'havien dedicat a simular que representaven una entitat bancària i prometien préstecs amb condicions molt avantatjoses que mai arribaven a concedir. En canvi, cobraven prèviament unes comissions que les víctimes abonaven i que suposaven la font d'ingressos dels estafadors. Per convèncer-los feien actes d'ostentació i en alguns casos anteriors havien arribat a oferir-los viatges o cotxes de luxe.

Els Mossos d'Esquadra tenien sospites que els dos homes estaven per aquesta zona i sabien del seu expedient delictiu. Va ser la tarda de dimecres quan la policia local de Caldes de Malavella va rebre una trucada d'uns veïns que havien vist moviments estranys a la casa. Els agents van adreçar-se a l'immoble i van retenir els dos homes en espera que arribessin els Mossos d'Esquadra. Poc després, agents dels Mossos van arribar a la casa i van identificar pare i fill. Ambdós van entregar cartes d'identitat italianes, que van resultar ser falses. A més, el pare va assegurar que era diplomàtic i va mostrar als agents una documentació que tampoc era autèntica. Per tot plegat, els Mossos van detenir els dos homes per falsificació de document públic. La policia també ha denunciat el pare per usurpació de funció pública per haver-se fet passar per diplomàtic.

Una altra detenció

En un altre punt del mapa gironí, a l'Estartit, el 30 de juny, els Mossos d'Esquadra van detenir un home de 31 anys, de nacionalitat espanyola i sense domicili conegut, com a presumpte autor d'un delicte d'atemptat contra agents de l'autoritat. L'operació es va desenvolupar després que aquell mateix dia els Mossos tinguessin coneixement que un home que tenia pendent sis ordres d'ingrés a presó i una ordre de crida i cerca podia ser a la demarcació. Les ordres de detenció provenien de diferents jutjats de València, Barcelona i Lleida. La investigació va dur a trobar el vehicle del fugitiu estacionat davant d'un edifici abandonat de la localitat de l'Estartit. Al cap de poca estona, el sospitós i una dona van sortir de l'habitatge. En veure els agents, l'individu va fugir corrent del lloc saltant diferents tanques d'edificis en construcció de la zona.

Durant la persecució, el fugitiu es va introduir en un carrer sense sortida. En veure's acorralat va treure un ganivet de grans dimensions i es va enfrontar als Mossos. Un agent va esquivar l'atac i va aconseguir reduir l'home. Aquest va quedar detingut per l'atemptat contra els policies i per les set ordres de crida i cerca que tenia. El detingut ja és a la presó.

LA XIFRA

87
anys
té un dels detinguts a Caldes, que és italià i que va assegurar a la policia que era diplomàtic.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia