Successos

Continua la investigació del cas de Castelldefels

La jutgessa demana pel cap de seguretat del baixador la nit de l'atropellament

Lluny d'estar tancada, la investigació de l'atropellament ferroviari de Castelldefels continua. La jutgessa que investiga l'atropellament durant la revetlla de Sant Joan del 2010, en què van morir dotze persones que travessaven les vies, ha ordenat a Renfe i a Adif que identifiquin de manera urgent el principal responsable de seguretat del baixador aquella nit. La titular del jutjat d'instrucció número 1 de Gavà accepta així la petició sobre imputacions plantejada pels familiars d'algunes de les víctimes i ordena a Renfe i a Adif que identifiquin amb urgència el principal responsable del dispositiu de seguretat a Platja de Castelldefels la revetlla de Sant Joan.

A més, la jutgessa també ha resolt, per iniciativa pròpia, citar com a testimonis divendres quatre testimonis, alguns dels quals ja havien declarat prèviament durant la instrucció d'aquest cas, per aclarir les declaracions que van fer sobre les empentes i caigudes a la via que hi va haver el dia dels fets. En la interlocutòria, la jutge rebutja la pretensió de la fiscalia i dels representants de Renfe i d'Adif d'arxivar la causa, perquè considera que encara existeix la necessitat d'aclarir determinats aspectes sobre l'atropellament mortal.

La secció sisena de l'Audiència de Barcelona va ordenar el maig de l'any passat que es reobrís la investigació per aquesta tragèdia, després que el jutjat de Gavà l'hagués arxivat un any abans, el maig del 2012, perquè considerava que no es van incomplir les normes de trànsit ferroviari i que els passatgers van incórrer en una “negligència” en creuar la via fora dels passos habilitats.

De fet, el jutjat d'instrucció número 1 de Gavà –en què hi ha hagut diversos canvis de jutge al llarg d'aquesta instrucció– havia arxivat la causa quan tan sols havia transcorregut un mes de l'accident, si bé l'Audiència de Barcelona també va ordenar llavors reobrir la causa.

L'atropellament de tren de Castelldefels va tenir lloc en plena revetlla de Sant Joan, quan diversos joves que havien baixat d'un tren de rodalia van travessar les vies en el moment en què arribava a gran velocitat un tren Alaris que no va poder frenar i els va atropellar. Dotze persones van morir i 17 van quedar ferides.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia