Successos

Desmantellen un cultiu de marihuana a Corçà

Els agents van decomissar 850 plantes en una casa deshabitada

Els Mossos d'Esquadra van detenir el 15 de juliol quatre veïns de la Bisbal d'Empordà acusats d'encarregar-se del manteniment i del regadiu d'un cultiu de marihuana, a Corçà. Els arrestats són de nacionalitat marroquina, i tenen edats compreses entre els 20 i els 39 anys. A principis de mes, la unitat d'investigació de la comissaria de la capital del Baix Empordà va tenir coneixement que els imputats utilitzaven el pati d'una casa deshabitada per cultivar-hi marihuana. En el registre del domicili, van comissar 850 plantes, i els seus responsables van quedar arrestats per un delicte contra la salut pública. La investigació, de moment, continua oberta i no es descarten més detencions. A banda, dos dies abans, membres de l'ARRO dels Mossos van arrestar pel mateix delicte un jove de 20 anys, d'origen francès i resident a Clarmont d'Alvèrnia. Els agents van interceptar-lo a les onze de la nit, durant un patrullatge de prevenció de robatoris a l'AP-7. Una dotació de paisà va localitzar un vehicle, a l'àrea de servei de Garrigàs, en el qual hi havia dos ocupants amb actitud vigilant i nerviosa. En l'escorcoll de l'automòbil van trobar 1,35 quilos de marihuana i 5,72 d'haixix. Durant la inspecció, un tercer home es va acostar al cotxe i va manifestar que n'era el conductor i el propietari. Va quedar detingut, ja que va afirmar que la droga era seva. Segons l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents, les substàncies intervingudes estarien valorades en uns 1.400 euros. L'acusat va passar el dia 15 a disposició del jutjat de guàrdia de Figueres, que va decretar la seva posada en llibertat amb càrrecs.

Plantació a Avinyonet

També el dia 15, la Guàrdia Civil de Figueres va desmantellar una plantació de marihuana al costat del riu Manol, a Avinyonet de Puigventós. El cultiu estava en una esplanada, en una zona denominada Timba. Hi havia 1.850 plantes, que feien entre 50 centímetres i un metre d'alçada. En l'escorcoll de les proximitats, els agents van observar un cable de la llum que sortia des d'una masia. El cable estava connectat a un motor que feia possible el reg del cultiu. Els amos del terreny van quedar arrestats, ja que van reconèixer que eren els encarregats del manteniment de les plantes. Es tracta de dos homes, de 23 i 47 anys, i de nacionalitat espanyola.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia