Successos

Neguen el mal estat del centre on va morir el nen

L'Ajuntament de Vinyols i els Arcs diu que era una llar d'infants modèlica

Consternació i incomprensió a Vinyols i els Arcs, un cop confirmat que la mort del nen a la guarderia va ser d'electrocució. El primer tinent d'alcalde, Ferran Serra, i el regidor, Enric Vidal, van comparèixer ahir per defensar que les instal·lacions de la llar d'infants municipal on l'infant de dos anys va morir electrocutat són “modèliques i que tots els pares i mares estaven contents de portar-hi els nens”. Serra va respondre així a les crítiques veïnals pel possible mal estat del cablejat. L'equip de govern local també va voler reiterar el condol a la família del nen i va expressar el suport a les cinc educadores que treballen als equipaments.

Tot i que l'Ajuntament de Vinyols i els Arcs encara no ha rebut el document oficial de les causes de la mort del nen de dos anys que va morir electrocutat dilluns passat, 28 de juliol, Nicolás Daniel Cosma, el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya sí que ha confirmat la mort per electrocució de l'infant. Paral·lelament, el jutge que instrueix el cas des de Reus ha sol·licitat un informe pericial als Mossos d'Esquadra per conèixer l'estat de la instal·lació elèctrica de la guarderia.

A la convocatòria que ahir van fer en l'Ajuntament per explicar els fets, tot i que estava prevista la compareixença de l'alcalde, Josep Maria Vidal, aquest va ser substituït pel primer tinent d'alcalde justificant que el batlle encara estava “massa colpit pels fets”. En relació amb les possibles queixes pel mal estat de les instal·lacions que haurien propiciat la mort, Serra ho va negar amb contundència: “Aquí no hem rebut cap queixa dels usuaris de la llar d'infants, sinó tot al contrari. Són unes instal·lacions modèliques i els pares i mares estaven contents de portar-hi els seus nens.”

Segons el relat consistorial, el menor hauria perdut el coneixement al pati de la guarderia, a prop d'una zona de recollida d'aigües. En aquest espai, com s'insinua, hi hauria passat el corrent i això hauria motivat la pèrdua de coneixement inicial de l'infant. Aleshores va ser quan les monitores se'l van endur al CAP de Riudoms, on el nen inicialment es va reanimar tot i que després va ser impossible de salvar-lo.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia