Successos

L'acusat de matar la cunyada, jutjat també per lesions

L'autor del crim de Caldes afronta una condemna per assassinat, per intent d'assassinat i per lesions psíquiques

Antonio Alcaraz Sencianes, l'expolicia municipal de Girona acusat de matar l'any passat la seva cunyada i de ferir la seva esposa a Caldes de Malavella, va tornar a comparèixer ahir davant del jutge de violència domèstica. Aquest tràmit, que en l'argot judicial es coneix com a indagatòria, és el darrer pas abans no es tanqui la instrucció del crim, el cas s'elevi a l'Audiència de Girona perquè fixi una data per al judici i les parts facin els seus escrits (tant d'acusació com de defensa). Ahir, com ja ha succeït en les anteriors ocasions, l'acusat gairebé no va obrir la boca. Es va limitar a ratificar les declaracions que fins ara ha fet amb comptagotes i, només quan li ho va demanar el seu advocat, va afegir-hi que a la presó està sota tractament psiquiàtric.

El seu pas pel jutjat es va fer seguint els passos que marca la llei, un cop ja s'ha dictat la interlocutòria de processament. L'escrit, que porta la signatura del titular de violència domèstica, recull els delictes pels quals s'asseurà a la banqueta dels acusats i que apareixeran a l'escrit de la fiscal, Sandra Fajil. Dels quatre delictes que consten en la resolució, n'hi ha dos que ja es coneixien des d'un bon principi. Són els d'assassinat (per haver mort la cunyada a ganivetades) i el de temptativa d'assassinat amb l'agreujant de parentesc (per haver apunyalat també la dona al coll). Però, a més d'aquests delictes, el jutjat especialitzat en violència domèstica en fa constar dos més en la interlocutòria: els de lesions psíquiques agreujades. I és que, quan l'expolicia va matar la víctima, al seu davant hi havia les nebodes de sis i onze anys. Les nenes van presenciar l'atac i, després que Alcaraz se n'anés, van trucar a l'àvia per dir-li que havia mort la seva mare.

Els informes dels psicòlegs i psiquiatres conclouen que les petites patiran seqüeles tota la vida. Per això, la resolució també processa l'home per dos delictes de lesions psíquiques agreujades (un per a cadascuna de les nenes), que estan penats amb condemnes d'entre dos i cinc anys de presó. I, finalment, s'estableix que dipositi una fiança de 200.000 euros, que es destinarà principalment a cobrir les indemnitzacions del crim.

Tribunal professional

Quan el cas arribi a l'Audiència de Girona, el judici no es farà per la via del jurat popular. Com que hi ha altres delictes a banda de l'assassinat, serà un tribunal professional (format per tres magistrats) qui presideixi la vista. El crim va tenir lloc el 28 de maig de l'any passat. Alcaraz, que estava en procés de separació, es va presentar amb el cotxe davant el domicili de la seva cunyada, a la urbanització Llac del Cigne de Caldes. L'exagent, que culpava la víctima de la seva situació, va bloquejar la sortida del garatge amb el seu cotxe. Llavors, quan la seva esposa, la seva cunyada i les seves nebodes se n'anaven de casa, va baixar del vehicle i va apunyalar les dues dones al coll. La seva cunyada va morir allà mateix, i el mateix acusat va dur la seva dona fins a l'hospital. Fins ara, l'expolicia sosté que només recorda el moment en què va entrar al garatge i que, després, ja es va veure amb el ganivet ensangonat i escoltant com la seva esposa li demanava que la portés a l'hospital.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia