Successos

Els atrapen amb 36.750 euros trets d'Andorra

La Guàrdia Civil va comissar els diners a Bellver, a una parella de Barcelona

La Guàrdia Civil de Puigcerdà va atrapar dimecres passat a prop de Bellver de Cerdanya un home i una dona de Barcelona que portaven en el cotxe 36.750 euros provinents d'Andorra, els va comissar els diners per infracció de la llei de moviments de capitals i va ingressar-los al Servei de Prevenció de Blanqueig de Capitals. La parella, que viatjava en un Mitsubishi, va dir als guàrdies que venien d'Andorra, i un cop els van haver identificat els guàrdies van inspeccionar el vehicle, i repartits en diferents llocs els van trobar bitllets de 5, 10, 20 i 50 euros que feien un total de 36.750 euros. Una quantitat que supera el màxim que es pot introduir des d'un altre país, que són 9.999 euros per persona.

La Guàrdia Civil, sobretot a la Seu d'Urgell, ha constatat que les accions com la que va intentar la parella de Barcelona són cada cop més freqüents sobretot després dels darrers esdeveniment relacionats amb la banca andorrana. La gent que tenia molt capital tem per un costat que hi hagi corralitos que els atrapin els diners dels seus comptes d'estalvi o que els descobreixin capital no declarat i caiguin a mans de les autoritats fiscals. Per això la gent que té importants estalvis procura anar fent viatges per alliberar de mica en mica els diners i anar buidant els comptes.

Actuacions com la que va fer dimecres la Guàrdia Civil de Puigcerdà a la carretera de Bellver, els agents destinats a la Seu d'Urgell (via més directe entre Andorra i Barcelona) en fan cada dia els darrers temps.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia