Successos

Disset anys de presó per a l'autor del crim de Vila-sacra

El jurat popular va considerar culpable d'assassinat Javier Molina, l'home que va matar a trets un noi que li havia agafat una plantes de marihuana

L'Audiència de Girona ha sentenciat a disset anys de presó Francisco Javier Molina Guerra, l'home que vigilava una plantació de marihuana a Vila-sacra i que el 2 d'octubre del 2013 va matar a trets, amb una escopeta de caça, Youssef Telemsani Chentouf, un noi que li volia agafar unes plantes, i després va llençar el cadàver al riu Muga. En la sentència, dictada després que el jurat popular emetés un veredicte de culpabilitat per assassinat, es remarca que Molina, armat amb una escopeta, va actuar amb traïdoria perquè va disparar un primer tret a Telemsani mentre fugia que li va tocar la cama i el va fer caure a terra i després, quan estava indefens, el va rematar amb dos trets.

En la sentència, el magistrat Adolfo García Morales manté, però, un punt de discrepància amb el veredicte del jurat, que va considerar que mereixia un agreujant d'aprofitament de lloc, per haver comès el crim en un paratge aïllat on era difícil que fos descobert. En la sentència s'admet que l'escenari del crim era un lloc solitari que donava avantatge a l'homicida, però es remarca que no el va escollir expressament per cometre el crim sinó que es tractava del lloc on feia la vigilància perquè hi havia la marihuana. Segons la sentència, l'aïllament de l'espai només es pot considerar per refermar la traïdoria.

La sentència, que no és ferma, imposa a Molina que indemnitzi amb 300.000 euros els familiars de la víctima i li prohibeix acostar-se a menys de 200 metres dels pares i germans de la víctima durant un període de 21 anys. Es considera que Molina no es mereix l'atenuant de col·laboració que li havia proposat el seu lletrat, Carles Monguilod, perquè tot i que va anar a la comissaria quan els Mossos el van cridar, ell havia marxat amb maletes i diners per fugir, i es remarca també que durant el judici va intentar justificar que havia matat Telemsani de forma accidental perquè s'havia entrebancat, quan les proves pericials demostren que va ser intencionat.

Morts a trets per culpa de la marihuana

El cas de Vila-sacra no és el primer crim que es perpetra a trets per defensar o apropiar-se de plantes de marihuana. En aquest marc es troba també el cas del tiroteig de Bordils que al desembre va costar la vida a Manuel Abenza Pablo i el seu oncle Miquel Ramírez. I també per una discussió per uns testos amb plantes de marihuana el 2001 un noi de 16 anys de Sant Gregori va matar a trets Josep Maria Recasens, de 17 anys. I per la marihuana va ser el tiroteig de Darnius el mes passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia