Successos

Moren un motorista i un transportista en dos xocs, a Figueres i Pontós

Un vehicle que sortia d'una benzinera per una sortida incorrecta va impactar contra la moto

La topada entre dues furgonetes fa la cinquena mort a l'N-II

Dos accidents mortals es van produir en poques hores a les comarques gironines. Per una banda, dijous al vespre va morir un motorista al nucli urbà de Figueres, i per l'altra, un transportista va morir al matí en un xoc a l'N-II, a Pontós.

El primer dels accidents va tenir lloc pels volts de les vuit del vespre a l'avinguda Salvador Dalí, al sector del Rally Sud. La topada es va produir quan un vehicle que sortia de la benzinera que hi ha a la rotonda va impactar contra el motorista. A causa de la col·lisió, el motorista, Josep Maria Lupiáñez Álvarez, de 35 anys, que venia de treballar, va saltar pels aires i va impactar amb dos senyals de trànsit. Al lloc de l'accident hi van anar diverses patrulles de la Guàrdia Urbana de Figueres i ambulàncies del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM). Els sanitaris van atendre en un primer moment el ferit en el punt del xoc fins que el van poder estabilitzar. Posteriorment, els equips d'emergència el van traslladar a l'hospital de Girona, on va morir passades les onze de la nit de dijous. La investigació policial, que ha dut a terme la Guàrdia Urbana, ha determinat en un primer informe que el causant de l'accident va ser el turisme, que va sortir de la benzinera per una sortida incorrecta.

Un altre xoc a l'N-II

La segona topada mortal va tenir lloc quan passaven pocs minuts de les sis del matí, a l'N-II a Pontós, quan van xocar dos camions de repartiment, ocupats amb dos treballadors cadascun. Concretament, l'accident es va produir al quilòmetre 742,2 de l'N-II. Els sanitaris no van poder fer res per salvar la vida d'un dels conductors de la furgoneta: Rafael Sebastián Cutinella Fanetti, de 49 anys, veí de Girona, originari de l'Uruguai, tot i que disposava de passaport italià. Dos dels ocupants de les furgonetes de repartiment van resultar ferits de gravetat i van ser traslladats en ambulància del SEM a l'hospital Josep Trueta de Girona. La carretera N-II es va tallar i es van fer desviaments del trànsit per l'AP-7.

LA DATA

27.09.15
és el dia
que s'havia produït el darrer accident a la denominada carretera de la mort, l'N-II

LES XIFRES

22
persones
van perdre la vida en 22 accidents de trànsit al llarg del 2014 a les comarques gironines
5
accidents
mortals hi ha hagut a l'N-II, amb un total de cinc víctimes, durant aquest any a la demarcació

35 morts en 32 accidents

La xifra de morts a la xarxa viària gironina s'ha disparat en aquest 2015. Ja són 35 els morts en 32 accidents de trànsit a la demarcació, quan l'any 2014, per aquestes dates, n'hi havia hagut 22 en 22 accidents mortals. Després de gairebé tres anys amb una caiguda significativa en el nombre de víctimes, l'N-II torna a ser la carretera amb més accidents mortals de totes les comarques gironines. A hores d'ara ja han mort cinc persones en cinc accidents. Pontós, Biure, Girona, Figueres i Caldes de Malavella són els cinc municipis on hi ha hagut les topades mortals durant aquests 10 mesos de l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia