Successos

Sense rastre del caçador de bolets perdut a Sales

Miquel Poch, veí de Banyoles de 69 anys, fa tres nits que està desaparegut als boscos de l'Alta Garrotxa

Els equips de rescat el busquen dia i nit, però els helicòpters es retiren quan es fa fosc

Segons jornada de recerca intensa i sense èxit de Miquel Poch Aurich, el veí de Banyoles de 69 anys que es va perdre, dijous, mentre caçava bolets amb un company pels boscos de l'Alta Garrotxa, a la zona de Sales de Llierca. Ahir, els equips d'emergència van tornar a fer un ampli desplegament d'efectius per intentar trobar Miquel Poch, amb la consciència que cada hora que passa juga en contra de Poch, que és considerant un boletaire expert i que coneixia bé la zona on se'l va perdre de vista. Tant Mossos com Bombers, ahir, van tornar a enlairar els seus helicòpters, tot i que la zona de la recerca és de difícil rastreig des de l'aire, ja que hi ha molta massa forestal. També es van tornar a mobilitzar diverses unitats canines, tant de Mossos com dels Bombers, per intentar trobar des de terra algun rastre del boletaire. La jornada, però, va acabar, un dia més, sense haver localitzat cap rastre del boletaire. Quan es va fer fosc, els helicòpters es van retirar, tal com van fer divendres, però la gent que rastreja des de terra, entre què també hi ha familiars i amics del desapareguts, van continuar buscant també durant la nit. El divendres, el testimoni d'un membre dels GRAE dels Bombers, que estava d'excursió a la zona del coll de Jou, va donar un bri d'esperança a la recerca. El bomber va assegurar que quan volaven els helicòpters havia sentit una veu fluixa que després es va fer més forta en una zona molt emboscada. Es va confiar que la veu fos del boletaire perdut que demanava auxili en veure l'helicòpter i la recerca es va centrar cap al coll de Jou. Però, després de rastrejos i comprovacions, es va descartar que les veus que havia sentit el bomber fossin de Miquel Poch. Demà, es tornarà a muntar un ampli desplegament per a la recerca de Poch.

El 23 de setembre, un boletaire de 74 anys, veí d'Esparreguera, va desaparèixer mentre caçava bolets a la muntanya d'Alinyà, al terme municipal de Fígols i Alinyà (Alt Urgell) i va ser trobat mort el dia 1 d'octubre. Un helicòpter va albirar el cos des de l'aire.

L'any passat, Josep Pont Cirera, de 83 anys i resident al mas Malets de Ripoll, va sortir a caçar bolets i passejar els gossos i es va perdre, però va ser trobat sa i estalvi, després d'haver passat tres nits al ras. I va tornar a casa pel seu propi peu. En canvi, continua desaparegut, des del novembre del 2011, el boletaire de Sarrià de Ter Baltasar Rodríguez Martín, de 74 anys.

LA XIFRA

3
nits
fa que el boletaire està perdut als boscos de l'Alta Garrotxa

LA XIFRA

7
gossos
rastrejadors, entre els dels Mossos i els dels Bombers, s'han mobilitzat per buscar Miquel Poch.

LA XIFRA

69
anys
té Miquel Poch, un caçador de bolets experimentat i bon coneixedor de la zona on s'ha perdut.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia