Successos

Afronten 12 anys de presó per un assalt a Vila-sacra

Tres lladres van intentar robar en una casa, d'on van fugir en ser sorpresos per un veí

Un acusat va fer un tall al coll a la inquilina i també van lesionar el marit

El ministeri fiscal demana 12 anys de presó i una multa de 900 euros per a tres homes acusats d'haver abordat de manera violenta els llogaters d'una casa del carrer Figueres de Vila-sacra. Els fets van tenir lloc el 19 d'abril del 2012, a primera hora de la tarda. Segons la fiscalia, els presumptes còmplices es van dirigir a l'habitatge amb la intenció de robar-hi. Un d'ells es va quedar a fora vigilant i els altres dos van accedir al domicili. Hi residia un matrimoni ja jubilat, que més endavant va marxar a viure en un altre lloc. Un dels lladres anava armat amb un matxet i l'altre portava un tornavís. Aleshores va transcendir que els inquilins van sortir pel garatge per anar a llençar la brossa i van deixar el portal obert. Quan van tornar a l'immoble van ser sorpresos per dos desconeguts, que els van amenaçar. La fiscalia detalla que l'acusat que duia el matxet va tirar la dona a terra, li va posar el ganivet al coll i li va ocasionar una ferida de 9 centímetres. Va sofrir, a més, contusions a la zona de la cara i al maluc dret. Pel que fa al marit, l'altre intrús el va empènyer, també va caure i li va col·locar el tornavís al coll per intimidar-lo. Va rebre erosions i contusions a la cara, als colzes i als genolls.

Els lladres, finalment, van acabar desistint del seu propòsit, ja que van ser descoberts i van escapar sense botí. Els crits i l'enrenou van alertar un veí, que amb el seu fill van ajudar immediatament el matrimoni. Els veïns, a més, van poder agafar la matrícula del vehicle dels fugitius i els Mossos d'Esquadra els van interceptar a Figueres. Un dels acusats és de nacionalitat espanyola i els altres dos són originaris del Pakistan. Un d'ells va estar en presó provisional fins al 20 de desembre del 2012 i un altre va sortir en llibertat el 7 de juliol del 2013, si bé hi va ingressar de nou el 28 de gener del 2014.

La fiscalia sol·licita per a cadascun dels acusats una pena de quatre anys de presó per un delicte d'intent de robatori amb violència i intimidació amb l'ús d'un instrument perillós, vuit anys de presó per homicidi en grau de temptativa i una multa de 900 euros per una falta de lesions. El judici se celebrarà el 24 de novembre, a l'Audiència de Girona.

LA DATA

19.04.12
Els llogaters
d'un domicili situat al centre de la població van resultar ferits en un intent de robatori.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia