Successos

Set anys de presó per l'assalt en una casa de Vila-sacra

Dos dels responsables d'intentar robar en un domicili on residia un matrimoni, al qual van agredir, hauran d'indemnitzar les víctimes amb 26.300 euros

El tercer còmplice està en parador desconegut

Els advocats de la defensa, el fiscal i el lletrat de l'acusació particular van acordar ahir una pena de 7 anys, 1 mes i 15 dies de presó per a dos ciutadans d'origen pakistanès, Ehsan Ulhaq i Mudassar Chaudhry, els quals van cometre un assalt en un habitatge de Vila-sacra, el 2012. La vista per a la conformitat que van segellar les parts es va celebrar a la secció tercera de l'Audiència de Girona. Chaudhry va arribar tot sol i pel seu compte al Palau de Justícia i Ulhaq s'hi va dirigir conduït pels Mossos d'Esquadra. Per aquesta causa, havien estat una temporada reclosos i se'ls va concedir posteriorment la llibertat provisional; però Ulhaq torna a estar pres després que va ingressar un cop més en un centre penitenciari el 28 de gener del 2014. Junt amb ells, les investigacions indiquen que també va estar implicat en el robatori a Vila-sacra un veí de Sant Joan de les Abadesses, Jordi Riera Bosch, de 68 anys. Riera, però, està en parador desconegut. El judici pel cas estava assenyalat inicialment per al 24 de novembre del 2015 i ni en aquella primera data ni tampoc ahir va acudir a l'Audiència. En espera que se'l localitzi, es va acabar decidint fer el judici amb dos dels tres acusats, per als quals el fiscal demanava en un principi 12 anys de presó i una multa de 900 euros per a cadascun d'ells.

Els advocats Obduli Rivas i Paola Berta van exercir la defensa de Chaudhry i Ulhaq respectivament. Una de les circumstàncies que van permetre rebaixar de manera substancial la condemna a què s'enfrontaven els seus clients va ser el fet que van reconèixer l'autoria de l'assalt. Segons van admetre, els fets van tenir lloc el 19 d'abril del 2012, a primera hora de la tarda. La fiscalia manté que els tres presumptes còmplices es van adreçar al número 44 del carrer Figueres de Vila-sacra amb la intenció de robar-hi. Se sospita que Riera es va quedar a fora vigilant i els altres dos van accedir a l'immoble. En aquella època hi residia un matrimoni ja jubilat, que més endavant va marxar a viure a Figueres. Ulhaq duia un matxet i Chaudhry, un tornavís. Els inquilins van sortir pel garatge per anar a llençar la brossa, van deixar el portal obert i, quan van tornar a casa, van ser sorpresos pels dos ciutadans pakistanesos. Ahir, Ulhaq va confessar que va tirar la propietària a terra, li va posar el ganivet al coll i li va ocasionar una ferida de 9 cm. La dona presentava, a més, contusions a la cara i al maluc dret. Pel que fa al marit, Chaudhry el va empènyer i el va fer va caure, i li va col·locar el tornavís al coll per intimidar-lo. L'home tenia erosions i contusions a la cara, als colzes i als genolls.

Detinguts a Figueres

Els lladres van desistir del seu propòsit, ja que van ser descoberts, i es van escapar sense botí. Els crits i l'enrenou van alertar un veí, que amb el seu fill va ajudar ràpidament el matrimoni. Els veïns, a més, van poder agafar la matrícula del vehicle dels fugitius i els Mossos van interceptar els tres suposats còmplices a Figueres.

Ulhaq i Chaudhry van acceptar ahir 2 anys, 1 mes i 15 dies de presó per un delicte d'intent de robatori, 5 anys de presó per un homicidi en grau de temptativa i una multa de 180 euros per una falta de lesions. I, en concepte de responsabilitat civil, hauran d'indemnitzar l'amo de l'habitatge amb 300 euros i la seva esposa, amb 26.000.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia