Successos

Jutjat per haver fugit de la policia amb un cotxe robat

Va reconèixer que va escalar el mur d'una propietat de Colomers i va marxar amb un vehicle estacionat al jardí

L'Audiència de Girona va ser el marc ahir d'un judici per la sostracció d'un vehicle a Colomers, al volant del qual el presumpte autor del robatori va emprendre uns dies més tard, a Quart, una temerària fugida per la C-250 per intentar escapar de la policia. La fiscal, Cristina Ayala, demana set anys i tres mesos de presó per a l'acusat, Juan Carlos España Mena, qui acumula dotze condemnes per robatoris amb força. En la vista, va posar difícil les tasques de defensa a la seva advocada, Mercè Serrano. Just abans que iniciés la sessió, la lletrada va comunicar-li que la fiscal els oferia un pacte. L'acord consistia en cinc anys de presó: una pena lleugerament inferior a la qual s'enfrontava. España va declinar la possibilitat d'arribar a una conformitat i va voler que se celebrés el judici. Durant la seva declaració, però, va sorprendre tots els assistents, ja que va reconèixer haver comès gran part dels fets que se li atribuïen. A preguntes de la fiscal va admetre que el 30 de setembre del 2012 va saltar el mur que rodeja una casa de la pujada de l'Església de Colomers. Va entrar llavors a un Citroën C4 que hi havia aparcat al jardí i que tenia les claus al contacte. Va accionar un comandament per obrir el portal i va marxar amb el cotxe. “Havia consumit cocaïna i haixix. En aquella època, vaig tenir una recaiguda”, va manifestar.

També va afirmar que “era possible” que es dirigís a una benzinera de Sarrià de Ter, on va fer gasolina per valor de 65,96 euros i va escapar sense pagar. Va ser arrestat dotze dies més tard pels Mossos d'Esquadra. En aquest punt, però, sí que va matisar que no va protagonitzar cap persecució policial: “Simplement, vaig girar a la dreta per tal de no parar-me a la mateixa calçada.”

Un agent va rebatre que circulava amb un company per la carretera de Quart amb un vehicle de paisà quan van observar un automòbil avançant en contínua. Es van identificar com a policies, es van posar en paral·lel al Citroën C4 i van indicar-li que s'aturés. “El conductor va fugir i dos o tres cotxes que venien de cara es van haver d'apartar per no xocar. El vam interceptar a Palol d'Onyar. Abans que sortís de l'automòbil, es va tancar uns minuts a dins.” La seva defensa va al·legar que només queda provat la circulació imprudent: “No es pot acreditar el robatori, ja que no es van trobar empremtes seves ni hi ha proves que certifiquin que va estar a Colomers. I, en la causa, tampoc s'hi han aportat imatges de la gasolinera on se l'identifiqui.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia