Successos

Sense sospites que el pederasta de Sants actués a l'Empordà

No s'ha detectat cap cas amb menors que hi van tenir contacte a Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes

El pederasta confés, Joaquín Benítez, no hauria abusat de cap menor mentre va fer de socorrista a la piscina municipal d'Espolla i de monitor d'activitats esportives a l'aire lliure en el casal d'estiu Esportiueig, que aplegava infants d'Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes. O almenys fins ara no s'ha detectat cap cas. Així ho han comunicat els pares i familiars que s'han posat en contacte amb els tres ajuntaments afectats i amb el Consell Esportiu de l'Alt Empordà. “Gràcies a Déu que no ha passat res, no hi ha sospites que s'hagi produït cap cas”, remarcava ahir a aquest diari el gerent del Consell Esportiu Àlex Terés. “Al contrari, tots estan sorpresos, ningú s'ho acaba de creure”, remarca, “el nivell de satisfacció amb Benítez era molt alt, no hi havia hagut cap queixa”. En aquest sentit, Terés assegura que, tot i així, “queda un mal cos i una mala sensació després de saber que hem tingut aquest senyor tan a prop dels nanos”. En tot cas, la seva contractació complia tots els requisits legals i el monitor disposava de la titulació i altres requeriments per a la prestació de la seva activitat professional, segons va remarcar el gerent.

Inquietud dels familiars

Arran de la inquietud que poden generar els fets coneguts en els darrers dies entre els pares i mares que van portar els seus fills al casal d'estiu, els tres ajuntaments tenen previst celebrar properament una reunió informativa amb tots ells, després de rebre el corresponent assessorament tècnic i jurídic del servei d'atenció a la infància i l'adolescència del Consell Comarcal de l'Alt Empordà i dels Mossos d'Esquadra. “Estem pendents que els Mossos i el Consell Comarcal posin la data, però serà com més aviat millor a causa de la inquietud que ha desfermat el cas”, sobretot a Barcelona, on hauria abusat d'alumnes de l'escola dels Maristes de Sants.

En un comunicat, els tres ajuntaments gironins –Espolla, Capmany i Sant Climent Sescebes– i els responsables del Consell Esportiu asseguren que s'han posat a disposició de la investigació policial i judicial que se segueixi en la resolució d'aquest cas.

Més informació

plana 27

LA XIFRA

5
casos
de l'escola dels Maristes de Sants-les Corts de Barcelona ja s'han denunciat als Mossos d'Esquadra

LA DATA

1986
és l'any
que s'hauria produït el primer cas; el darrer, l'any 2010, un any abans de marxar dels Maristes

Atenció informativa a Terrades

Arran de fer-se públic el cas, l'atenció informativa no només s'ha centrat als jutjats de Barcelona o a l'escola Maristes de Sants, sinó també a Terrades. En aquest petit municipi de l'Alt Empordà Joaquín Benítez es va refugiar pocs després de marxar de l'escola l'any 2011, quan va ser objecte de la primera denúncia. Es va instal·lar a Terrades amb el seu germà bessó, en una casa aïllada on des de divendres, quan Benítez va confessar els fets, es concentren diversos mitjans de comunicació en espera de veure'l després que dissabte el jutge el va deixar en llibertat deu hores després de prendre-li declaració.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia