Successos

Condemnat per la fugida amb un vehicle robat

Dos anys i mig de presó per haver sostret un cotxe d'una casa de Colomers

L'Audiència de Girona ha imposat dos anys i mig de presó i una multa de 180 euros a Juan Carlos España Mena, que va sostreure un vehicle, a bord del qual va intentar escapar-se de la policia. Segons es recull en la sentència, el primer episodi va tenir lloc el 30 de setembre del 2012, quan l'acusat es va dirigir a un domicili situat a la Pujada de l'Església de Colomers. Per entrar a la propietat, va escalar un mur d'uns dos metres d'altura que rodeja l'immoble i va accedir a un Citroën C4 que hi havia estacionat al jardí. Durant el judici, l'amo del cotxe va explicar que, com que el portal era tancat correctament, havia deixat el turisme obert i les claus posades al contacte perquè, a causa de la seva feina, a vegades ha de sortir ràpidament de casa.

España va obrir el portal amb un comandament que hi havia també a l'interior de l'automòbil i va fugir. El mateix dia, es va adreçar amb el Citroën a una benzinera de Sarrià de Ter, on va posar gasolina per valor de 65,96 euros i va marxar sense pagar. Circulant al volant d'aquest cotxe, una dotació dels Mossos d'Esquadra el va interceptar el 12 d'octubre del 2012. Els agents van presenciar com feia un avançament en línia contínua a la C-250, a Quart. Tot i que els efectius li van indicar que s'aturés, ell va accelerar i va passar un semàfor en vermell. Va posar en risc els altres usuaris de la via, ja que va avançar dos vehicles a gran velocitat i va obligar un tercer a desviar-se cap a la dreta per evitar un xoc frontal. Va ser detingut finalment a Palol d'Onyar, i es va comprovar que l'automòbil presentava desperfectes, taxats en 682 euros.

España va ser defensat per l'advocada Mercè Serrano. La condemna és notablement inferior a la que afrontava, tenint en compte que la fiscal demanava per a ell set anys i tres mesos de presó per un delicte de robatori amb força en casa habitada, una falta d'estafa i un delicte de conducció temerària. El tribunal exposa que, en el cas del robatori, l'acusat va reconèixer en el judici que havia sostret el cotxe, oferint fins i tot una sèrie de detalls que tan sols ell podia saber. El tribunal indica que va ocórrer el mateix en l'estafa, ja que España va admetre que havia posat gasolina i se n'havia anat sense pagar. Per això se li ha apreciat l'atenuant de confessió. I, pel que fa a la conducció temerària, es va disposar del relat dels mossos i, a més, l'acusat va afirmar que havia sentit les sirenes de la patrulla i havia efectuat un avançament prohibit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia