Successos

Judici per discernir si una enterrada a Salt és filla del tsar

El jutjat de Lleida declara rebels els hereus Romanov i fa la vista per la demanda de filiació de David Duaigües

El jutjat de primera instància número 7 de Lleida ha convocat pel dia 22 d'abril la vista oral que ha de servir per aclarir si una dona enterrada al cementiri de Salt, Maria Martí Juanola, era en realitat Maria Romanov, la filla del darrer tsar de Rússia, tal com batalla per demostrar des de fa anys David Duaigües Martí, nét de Maria Martí. El jutjat de Lleida ha declarat en rebel·lia la part demandada, els ignorats hereus del tsar Nicolau II Alexandròvitx Romanov i la tsarina Alexandra Fiodorovna, després que no responguessin a l'edicte que es va publicar al BOE perquè es presentessin per respondre a la demanda de filiació presentada pel pretès nét de Maria Romanov.

David Duaigües, que és veí de Torres de Segre, finalment ha aconseguit el que els jutjats de Girona li van denegar reiterades vegades, tot i que havien autoritzat dues vegades l'exhumació del cos de la seva àvia per extreure'n l'ADN, sense que se'n pogués treure cap mostra útil.
La família Duaigües Martí va començar el seu periple als jutjats de Girona el gener del 2002, després de saber que Maria Martí, a qui la seva filla Carme Martí feia anys que li havia perdut la pista, havia mort al geriàtric d'El Puig d'en Roca i ningú els havia
dit que era allà tot i que ells hi anaven sovint a visitar una tia. Després van saber que al geriàtric a Maria Martí l'anomenaven la russa i que ella deia que era una dona amagada.
La família Martí Romanov va descobrir moltes anomalies en els documents de Maria Martí i també irregularitats en el certificat de defunció, ja que en un lloc posava que estava enterrada a Girona quan en realitat era a Salt. Un cúmul d'indicis els va portar a pensar que Maria Martí, que va donar a llum la seva filla Carme Martí, a la maternitat d'Elna en realitat era Maria Romanov, que segons la llegenda havia sobreviscut a l'execució dels bolxevics, i que s'havia anat a refugiar a Elna.

LA DATA

22.04.16
està fixat
el judici al jutjat de primera instància i instrucció número 7 de Lleida.

LA XIFRA

14
anys
fa que la família Martí Duaigües lluita als jutjats per demostrar que són descendents dels Romanov.

El DNI la feia nascuda a Olot

A la fitxa del DNI de Maria Martí Juanola que guardava la Policía Nacional hi consta que va néixer el 21 d'abril del 1928 a Olot. Però, en canvi, la família tenia un altre document expedit a França que apuntava que havia nascut el 1918. Al registre parroquial d'Olot hi consta que Maria Martí Juanola, filla de Vicenç Martí, va ser batejada el 1917 i confirmada el 1918, cosa estranya perquè aquests dos sagraments es dispensaven amb més anys de diferència. Però estranyament al registre civil no consta que el matrimoni Martí Juanola tingués cap filla, i quan Carme Martí va localitzar parents directes dels Martí Juanola d'Olot que viuen a Sant Celoni, aquests van dir que les coses passades no es remenen i que els papers els havien cremat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia