Successos

Van de meuques amb euros falsos i la fiscal vol que els empresonin

Jutgen dos homes marroquins que van ser enxampats amb 750 euros al club Madam's de Capmany

Dos homes de nacionalitat marroquina s'enfronten a una pena de cinc anys de presó per haver pagat amb euros falsos en un prostíbul de l'Alt Empordà. El judici va tenir lloc ahir a l'Audiència de Girona, i els acusats van assegurar que són innocents, malgrat que la policia els va trobar a les butxaques 750 euros en bitllets de 50 que eren falsos. Els pèrits del Banc d'Espanya asseguren que és una “falsificació perillosa”, ja que són còpies molt ben fetes.

Els fets van tenir lloc fa just nou anys, el 8 d'abril del 2007, a tres quarts d'una de la matinada. Mohamed Rhya i Mohamed Guermah van conduir fins el club Madam's de Capmany, on van parar. Van anar fins a la barra i un dels acusats, Mohamed Guermah, va intentar pagar la consumició amb un bitllet de 50 euros. La cambrera que hi havia a la barra va passar el bitllet per una màquina i va descobrir que era fals. Immediatament va avisar el vigilant de seguretat, que els va conduir fins a un magatzem on van estar retinguts fins que va arribar una patrulla dels Mossos d'Esquadra. Un cop van arribar, els agents van començar a escorcollar els dos homes i van descobrir que, a més de dur bitllets de curs legal, també duien a les butxaques 750 euros falsos. Davant les evidències, els dos homes van ser detinguts i conduïts fins a la comissaria.

Durant el judici, els dos acusats van assegurar que no sabien que els bitllets eren falsos. “Si hagués sabut que eren falsos, els hauria tirat”, diu Guermah. Tots dos mantenen la mateixa versió. Que el dia abans van arribar a Barcelona i necessitaven fer canvi de moneda marroquina –dírhams– a euros. Com que tots els bancs eren tancats, van anar a la Rambla, on un compatriota els va fer el canvi al mig del carrer. Segons els dos acusats, va ser ell qui els va enredar i que són simples víctimes. El judici ha quedat vist per a sentència.

LA FRASE

Em volia barallar amb els del club perquè no em creia que em diguessin que eren falsos
Mohammed Rhya
acusat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia