Successos

Un veí de Torres de Segre vol ser reconegut com a besnét del tsar de Rússia

David Duaigües aporta proves al jutjat de Lleida per demostrar que la seva àvia era en realitat una descendent de Nicolau II Alexàndrovitx Romànov

El jutjat de primera instància número 7 de Lleida va ser ahir el marc del judici per discernir si un veí de Torres de Segre (Segrià), David Duaigües, és descendent de l'últim tsar de Rússia, Nicolau II Alexàndrovitx Romànov, i la tsarina Alexandra Fiódirovna. Duaigües defensa que la seva àvia, enterrada al cementiri de Salt (Gironès), Maria Martí Juanola, era en realitat Maria Romànov, una de les filles del tsar. L'advocat de Duaigües, Sergio Hedo, va detallar a la sortida dels jutjats que han presentat proves d'ADN i fotografies que demostren de manera “claríssima” la filiació. El lletrat demana al jutge que “sigui valent, vagi en contra de la història” i els doni “la raó”. La fiscalia, en canvi, considera que no hi ha proves que acreditin la relació entre la família Duaigües i els Romànov.

L'advocat de Duaigües, que ja ha avançat que pensa recórrer a l'Audiència si el jutjat no els dona la raó, manifesta que, entre les proves presentades, hi ha els resultats d'un laboratori argentí especialista que conclou que l'ADN de Carme Martí Juanola (mare de David Duaigües) demostra en un 99,9% que és néta del tsar. A més, diu que les proves fotogràfiques mostren la “semblança” dels demandants amb el clan Romànov. Tant Duaigües com els seus dos germans i la seva mare, i també l'àvia, tenen anèmia hemolítica, la mateixa afecció que presumptament tenia un fill del tsar.

Duaigües diu que no busca una herència, sinó que es reconegui la descendència i que el primer cognom de la mare i el segon cognom seu sigui Romànov.

LA XIFRA

14
anys fa que Duaigües manté una aventura judicial per demostrar la seva relació amb el tsar rus.

LA DATA

21.04.1928
és la data del naixement, a Olot, que apareixia al DNI de Maria Martí Juanola; la família ho posa en dubte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia