Successos

Roben joies per valor d'uns 8.000 euros, a Banyoles

Una vianant truca a casa d'una dona, li diu que s'ha mort la seva mare i li insisteix que es coneixien

Mentre li relata la falsa història, un altre lladre entra a l'immoble

Una història totalment inventada, i interpretada amb dots de dramatisme per una noia, va servir per distreure l'atenció d'una veïna de Banyoles de 83 anys que va acabar sent víctima d'un robatori a casa seva mentre atenia i escoltava de bona fe el relat que li explicava la jove. Li van sostreure joies –algunes de les quals eren antigues–, valorades en conjunt en uns 8.000 euros. El succés es va produir dilluns a les cinc de la tarda. La posada en escena va començar quan una desconeguda, d'entre 25 i 30 anys, va trucar al timbre d'un domicili situat al carrer de la Divina Pastora de la capital del Pla de l'Estany. Tot i que aparentment la vianant estava sola, actuava en col·laboració d'un seu company, que va ser qui instants després es va encarregar d'obtenir el botí. Quan la propietària de l'habitatge va obrir la porta, es va trobar a peu de carrer una noia que li va dir, tot plorant, que la seva mare havia mort, i va indicar a la víctima que es coneixien amb la seva progenitora. La senyora va quedar sorpresa i li va respondre que no sabia de qui li estava parlant. La presumpta delinqüent li va insistir que quan la seva mare i ella eren petites havien sigut amigues i havien jugat molt juntes. Per tal de donar més credibilitat a la seva versió, es dirigia a la víctima pel seu nom, que hauria llegit prèviament a la bústia. Hi va haver un moment, fins i tot, que li va preguntar textualment: “Pilar, oi que vindràs a l'enterrament?”

Allunyar-se de l'entrada

La jove continuava plorant i abraçant la víctima. Va aprofitar aquesta situació per anar-la fent entrar subtilment cap a dins de l'immoble. Mentre la senyora l'escoltava, va deixar la porta oberta, i el còmplice de la noia va poder accedir sense que l'anciana ho percebés. Per tal d'allunyar-la de l'entrada i facilitar l'actuació d'ell, l'acusada va demanar a la propietària si tenia un got d'aigua. La denunciant li va contestar que sí i es van adreçar a la cuina, que és a l'extrem contrari, al fons del passadís. Mentre la jove la continuava entretenint, el noi va pujar ràpidament a la part de dalt i va agafar dos joiers que hi havia sobre els tocadors de les habitacions. Als joiers hi havia les peces, part de les quals eren bones, d'un valor total de prop de 8.000 euros. Un cop el lladre va sortir al carrer, va trucar al timbre abans de fugir del lloc amb l'objectiu que la seva amiga sabés que ja tenia les pertinences i que quan volgués també podia marxar.

Quan va anar-se'n, la senyora va comentar l'estranya situació als veïns. Una patrulla dels Mossos d'Esquadra va passar casualment per allí i els agents van preguntar si havia succeït alguna cosa. La propietària els va manifestar que li havia fet la sensació que alguna persona havia pujat a la part de dalt de la casa. Un policia es va quedar a baix fent guàrdia i l'altre va inspeccionar a fons els pisos superiors, on va comprovar que ja no hi havia ni rastre del lladre. Els Mossos han assumit la investigació per identificar i localitzar els acusats. La noia parlava català, té la pell blanca i els cabells llisos, de color castany. Des del mateix dia, diversos usuaris de les xarxes socials van fer difusió del cas amb la finalitat d'alertar de la situació i prevenir que hi hagi més víctimes, fent especial èmfasi en la gent gran que viu sola.

LA DATA

25.04.16
a la tarda, una parella va entabanar una anciana de Banyoles i van apropiar-se les seves joies.

LA XIFRA

500
euros
i un anell es va endur l'assaltant que va entrar a robar ahir a punta de ganivet en un habitatge de Rupià.

Assalten els amos d'un habitatge, al centre de Rupià

Un matrimoni de Rupià d'uns 60 anys que regenta un negoci de lampisteria va ser víctima ahir d'un robatori. L'assalt va tenir lloc poc abans de dos quarts de vuit del matí, quan un noi va trucar al timbre del domicili de les víctimes, situat al número 10 del carrer Afores. Va obrir la dona, mentre el seu marit era al pis de dalt. La propietària no va veure ningú a l'exterior i, quan es disposava a tancar la porta, un desconegut va posar el peu per impedir-li-ho. El lladre va entrar, la va amenaçar amb un ganivet i ella, esverada, va cridar el seu espòs. L'assaltant la va advertir que si baixava “el mataria”. Tot i així, ell hi va acudir per auxiliar-la. El matrimoni va acabar entregant-li un sobre amb uns 500 euros i un anell que duia la dona. Ja amb el botí, el jove va fugir amb una moto. Els afectats van donar la veu d'alerta a la comissaria de la Bisbal i sis patrulles es van dirigir fins a la zona. Els agents els van prendre declaració i van fer la inspecció ocular. La unitat territorial d'investigació (UTI) du les indagacions per intentar identificar l'autor del robatori.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia